workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

18
Apr 2013

Cazanele Dunarii

Parcul natural Portile de Fier
0
LOCURI
850
LEI
Durata
4 zile
Zona
Parcul natural Portile de Fier
Tematica
Fotografia de peisaj

Locul in care Dunarea intalneste Carpatii, nu avea cum sa nu fie unul absolut impresionant. Fluviul a sapat in Cazanele Mari si Mici un defileu fabulos, cu pereti verticali deosebiti si puncte de belvedere care iti vor taia respiratia. Alaturi de Dan Dinu te vei putea aventura in pesteri si te vei putea plimba cu barca prin cel mai mare defileul al Europei, la un workshop inedit, intr-unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Romania, parcul natural Portile de Fier.Informatii importante si utile:


 • taxa include masa si cazarea la pensiune, in camere cu doua paturi si baie, pe toata durata workshop-ului
 • trasee de dificultate medie in turele foto
 • studierea filtrelor fotografice si a altor echipamente
 • sedinta speciala pentru feedback pe imaginile realizate
 • curatarea gratuita a senzorului pentru participanti

 • trainer cu experienta de 8 ani in sustinerea de cursuri si workshop-uri

 • echipamente foto la preturi speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care il sustinem are trei parti distincte. Prima dintre ele, este una teoretica si va fi prezentata in prima seara cu ajutorul unui videoproiector, sub forma unui slideshow cu informatii, fotografii si studii de caz. A doua parte este una practica si consta in doua ture foto pe teren de cate o zi, pentru a fotografia peisajul specific al Parcului natural Portile de Fier. Ultima parte este una in care vom putea vizualiza imaginile create si veti putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitatile ivite pe parcursul turelor si vom vedea care au fost cele mai frumoase imagini realizate la workshop. Pe langa toate acestea, vor mai fi bineinteles videoproiectii si discutii despre tehnici de editare a imaginilor si despre arhivarea si indexarea acestora.

 

OPORTUNITATI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul workshop-ului vom putea fotografia peisajul deosebit al Parcului natural Portile de Fier, vazut din puncte de belvedere situate deasupra defileului, vom admira si fotografia apusul de soare din zona Ciucarului Mare si a Ciucarului Mic, vom descoperi pesterile Ponicova si Veterani, vom vedea laleaua de Cazane, o specie endemica si daca avem noroc vom putea fotografia broasca testoasa de uscat si, de ce nu, chiar si vipera cu corn. O tura mai aparte va fi facuta pentru a descoperi peisajul cu ajutorul unei barci, ce ne va plimba pe la baza peretilor impresionanti din Cazanele Mari si Mici.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alaturi de voi pe toata perioada workshop-ului si va va indruma permanent. Puneti intrebari, implicati-va activ si folositi timpul la maxim. Intr-o astfel de intalnire nu trebuie sa existe timpi morti asa ca orice minut trebuie sa treaca in avantajul vostru. Experienta trainer-ului in practicarea fotografiei de peisaj montan va fi utila pentru a invata micile trucuri care fac diferenta intre o fotografie obisnuita si un deosebita.

 

Mai multe detalii despre trainer gasiti pe www.dandinu.net

 

 

AVANTAJE SI BENEFICII


Special pentru voi am pus in serviciile PHOTOLIFE experienta din 2007 si pana astazi, a lui Dan Dinu in sustinerea cursurilor de fotografie si a workshop-urilor si beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participantii la workshop beneficiaza de preturi speciale de la partenerii nostrii, si pot achizitiona camere foto si obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto si Gitzo, genti si rucsaci foto de la Kata  si National Geographic, oferite de Photo Set-up. La sedintele practice participantii pot studia si folosi echipamente de la parteneri.

 

 • Pe durata unei luni, participantii beneficieaza de preturi promotionale la anumite produse din magazinul www.f64.ro.

 

 •  Participantii primesc pe o perioada nelimitata un discount de 30% pentru orice serviciu de inramare profesionala comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • La workshop participantii pot invata cum se curata senzorul aparatului foto si pot beneficia de o curatare gratuita cu produse Green Clean si Visible Dust.

 

 • Participantii la workshop primesc un discount de 20% pentru orice imprimare realizata la Studioul Foto Cosmos, www.cosmosfoto.ro.

 

 • La final fiecare participant primeste o diploma care adevereste ca a urmat acest workshop si toate materialele prezentate.

 

 • Cei care au urmat un alt curs sau un workshop impreuna cu noi primesc un discount de 50 de lei la urmatorul serviciu accesat pe PHOTOLIFE, cu cateva exceptii, acolo unde este specificat altfel.

 

Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Parcul natural Portile de Fier se afla situat in partea de sud-vest a Romaniei, la frontiera cu Serbia, ocupand o suprafata de peste 110 000 de hectare. Este aflat pe raza judetelor Caras - Severin si Mehedinti, fiind situat in Muntii Locvei, Almajului si Podisul Mehedinti. Defileul Dunarii este cel mai lung defileu din Europa si masoara 134 km, parcul fiind aria protejata cu cea mai mare diversitate etnica din Romania. Peisajul este foarte diversificat, de la defileul propriu-zis, la pesteri, zone umede si versanti de munte, si pana la padurile de amestec de foioase. Altitudinea variază intre 35-40m in sectorul estic, si 968m in Muntii Almajului. In general, relieful este format din culmi rotunjite, cu pante domoale, vai largi, care este intrerupt pe alocuri de zone calcaroase, intruziuni magmatice si depresiuni sedimentare largi.

In Cazanele Dunarii formele carstice au o dezvoltare deosebita. Lapiezurile formeaza un microrelief caracteristic dezvoltat in Cazanele Mici si partea de SV a Cazanelor Mari. In masivul calcaros Ciucaru Mare, au fost identificate sapte pesteri, cu o lungime totala de 2155m. Dintre acestea, cea mai importanta este Pestera Ponicova, interesanta si pentru ca apa care o strabate se varsa direct in Dunare, printr-un portal impresionant.

Dintre speciile de flora intalnite in parc, se remarca in special laleaua de cazane, ce poate fi intalnita numai aici pe teritoriul Romaniei. In trecut, Defileul Dunarii a jucat un rol de coridor pentru migratia speciilor de flora si fauna, astfel ca in prezent, vegetatia este formata din elemente pontice (estice), panonice (vestice), central-europene, nordice si sudice (mediteraneene). Aceasta diversitate da un aspect inedit zonei.

Fauna parcului are si ea cateva cateva elemente importante ce merita amintite, printre care dintre nevertebrate se numara scorpionul, iar dintre vertebrate cele mai importante fiind broasca testoasa de uscat si vipera cu corn. Pe teritoriul parcului se intalnesc 205 specii de pasari, dintre care foarte multe sunt acvatice, si 35 de mamifere.

Broasca testoasa de uscat (testoasa lui Hermann) este o specie strict protejata, fiind in pericol de disparitie datorita diminuarii efectivelor si arealului. In prezent se gaseste numai in arealul situat in sud-vestul tarii intre localitatile Strehaia si Bazias. Traieste in pajisti si fanete aflate langa margini de padure, unde cresc tufisuri in care se pot ascunde in timpul zilei.

Vipera cu corn este declarata specie strict protejata, datorita scaderii dramatice a numarului de exemplare in ultimul secol si a distrugerii habitatelor. In Europa, arealul ocupat de aceasta specie este restrans la cateva regiuni din zona Balcanilor si Europa Centrala. In Romania, principalul areal este reprezentat de partea sud - vestica a tarii.

Dupa ce ati citit toate informatiile si v-ati inscris la workshop, o sa primiti un mail de confirmare si un altul cu toate informatiile necesare legate de locul de intalnire, posibilitati de transport si alte informatii utile.


CAZARE SI MASA


Cazarea se face la Pensiunea Steaua Dunarii, aflata in Eselnita, in camere cu doua paturi si baie. Videoproiectiile si intreaga activitate se vor desfasura intr-o sala amenajata in acest scop.

 

Masa se serveste la pensiune si include toate mesele incepand cu joi seara si terminand cu duminica la pranz.

TRANSPORT

 

Pana la unitatea de cazare puteti ajunge urmand drumul DN 57 ce leaga Orsova de Moldova Noua. Pensiunea se afla in Eselnita nr. 1016, la aproximativ 13km de Orsova in directia Moldova Noua. Locatia exacta o puteti vedea aici.

 

ECHIPAMENT

 

Pentru o buna desfasurare a activitatilor va rugam sa tineti cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. In privinta echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot sa le aduca pentru ca peisajul este variat si permite fotografierea cu orice focala iar abordarile sunt total diferite. Alte accesorii utile: filtre, in special polarizare si gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practica), acumulatori de rezerva, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied si un rucsac pentru transport in care sa poata intra si cateva obiecte personale (sandvis, geaca, sticla cu apa pentru ziua cu deplasarea). Cei care detin un laptop sunt rugati sa il aduca pentru usurarea sedintelor de selectare a imaginilor.

In privinta echipamentului personal, tura de fotografiere necesita un echipament adecvat. Este necesara in primul rand o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate si pentru siguranta deplasarii. Foarte necesara este o geaca sau pelerina de ploaie. In principiu in perioada desfasurarii workshop-ului temperaturile sunt moderate, dar deseori acestea pot scadea destul de mult. Pentru a fi pregatiti este bine sa aveti haine calduroase, dar care sa va permita totusi miscarea, manusi si caciula. Sunt de preferat materialele usoare gen polartec. Un rucsac mic in care sa va transportati o sticla de apa, o haina si aparatul de fotografiat este necesar.

PROGRAM ORIENTATIV

Joi
16.00    Sosirea si cazarea participantilor. Prezentarea activitatilor.
18.00    Seminar teoretic. Fotocompozitia si fotografia de peisaj.
20.00    Cina urmata de proiectii de fotografie si discutii libere.

Vineri
06.00    Mic dejun.
07.00    Sesiune foto. Golful Dubova si Valea si Pestera Ponicova
12.00    Servirea pranzului la pensiune.
14.00    Sesiune foto. Cazanele Mari, apus de soare.
20.00    Transport la pensiune.
21.00    Cina urmata de discutii si feedback.

Sambata
06.00    Mic dejun.
07.00    Sesiune foto. Cazanele Mari si Mici, plimbare cu barca.
12.00    Servirea pranzului la pensiune.
13.00    Sesiune foto. Cazanele Mici, apus de soare.
20.00    Transport la pensiune.
21.00    Cina urmata de discutii si feedback.

Duminica
07.00    Mic dejun.
08.00    Proiectie cu fotografiile realizate la workshop. Feedback si discutii.
12.00    Pranz
13.00    Plecare

 

Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:


 • instruirea si suportul de la workshop (partea teoretica studiata si diploma de participare);
 • plimbarea cu barca in Cazanele Mici si Mari si combustibilul necesar;
 • cazarea si masa (pe toata sederea la workshop, incepand cu cina de joi si terminand cu pranzul de duminica).

 

Taxa nu include:


 • transportul pana la pensiune;
 • taxa de vizitare a parcului.

 

Cei care au urmat un alt curs sau un workshop impreuna cu noi primesc un discount de 50 de lei. Va rugam sa anuntati acest lucru printr-un mail la inscriere.

 

Dupa inscriere o sa primiti o factura proforma cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata si pentru a rezerva locul. Dupa ce ati facut plata, va rugam sa ne trimiteti o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa in ordinea primirii confirmarilor de plata, nu in ordinea completarii formularului de inscriere. Va rugam sa verificati locurile disponibile inainte sa efectuati plata. Va rugam sa ne comunicati orice abatere de la aceste conditii, pentru a gasi solutii avantajoase pentru ambele parti. A doua parte din taxa se poate plati la fata locului.


Cei care vor sa urmeze acest serviciu in cadrul unei firme si au nevoie de factura cu alte informatii decat cele furnizate la inscriere sunt rugati sa anunte acest lucru  si sa furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATA


Plata se poate realiza prin mandat postal numai in contul firmei (aveti nevoie cand efectuati plata la posta de datele firmei) sau prin virament bancar in contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firma:
SC PHOTOLIFE SRL | Centru Nord bl. 7 sc. C ap. 1 | Rasnov | BRASOV 505400
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/03.09.2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Va rugam sa ne anuntati anularea participarii dumneavoastra la workshop cu cel putin 14 zile inainte de inceperea acestuia. In aceste conditii, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, in limita locurilor disponibile. Daca anularea vine cu mai putin de 14 zile inainte de inceperea  workshop-ului, valoarea  taxei platite pana in acel moment nu va mai putea fi returnata si va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajeaza sa presteze, in cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate catre participanti. Toate informatiile prezentate in cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participantilor si le vor imbunatati cunostintele in domeniu.


Toate informatiile furnizate de catre participanti la workshop, atat la inscriere cat si in timpul acestuia, sunt confidentiale si nu vor fi utilizate in alte scopuri decat cele referitoare la activitatile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o forma instrainate unor terti.

 

Acest workshop este dedicat celor ce au o conditie fizica buna pentru a putea suporta o zi de mers. Dificultatea traseelor alese nu este una mare insa necesita echipament adecvat. Acordati o atentie deosebita acestui aspect. Participarea in aceste trasee se face pe propria raspundere.

INSCRIEREA

 

Completarea formularului de inscriere trebuie realizata dupa verificarea prealabila a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic si afisate pe site in spatiul informational aferent fiecarui workshop. Dupa completarea formularului o sa primiti o confirmare prin care vi se va valida inscrierea.

ANULARE / REPROGRAMARE

 

Va rugam sa ne anuntati anularea participarii dumneavoastra la workshop cu cel putin 14 zile inainte de inceperea acestuia. In aceste conditii, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, in limita locurilor disponibile. Daca anularea vine cu mai putin de 14 zile inainte de inceperea workshop-ului, valoarea taxei platite pana in acel moment nu va mai putea fi returnata si va acoperi cheltuielile comune.

PLATA

 

Dupa inscriere o sa primiti o factura proforma cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata si pentru a rezerva locul. Dupa ce ati facut plata, va rugam sa ne trimiteti o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa in ordinea primirii confirmarilor de plata, nu in ordinea completarii formularului de inscriere. Va rugam sa verificati locurile disponibile inainte sa efectuati plata. Va rugam sa ne comunicati orice abatere de la aceste conditii, pentru a gasi solutii avantajoase pentru ambele parti. A doua parte din taxa se poate plati la fata locului.

 

Acceptarea conditiilor prezentate aici se face implicit de catre participantii la curs odata cu completarea formularului de inscriere.


Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Bogdan Emil Bunica Workshopul in Cazane a fost prima experienta de acest gen pentru mine si mi-a deschis, in mod clar, apetitul pentru altele. Imi place sa umblu in natura, in compania altor persoane cu pasiunea fotografiei, facand ceea ce ne place. Din punct de vedere organizational, totul a fost in regula, se vede experienta acumulata in timp. Cazarea bine aleasa, chiar pe malul Dunarii, gazde primitoare, mancare buna, inclusiv peste, camere ok. Turele au fost alese bine, evidentiind frumuseatea zonei: Cheile si Pestera Ponicovei, Ciucarul Mare, Ciucarul Mic, tura cu barca prin ambele Cazane. Oamenii au fost de treaba, s-a putut face schimb de idei sau tehnica (obiective, filtre, etc.) fara nicio problema. Sper sa nimeresc, in viitor, cu mai multi Canonisti, de data asta fiind foarte slab reprezentati. :-) Pe agenda de anul viitor, daca nu intervine nimic, am planificat deja Delta Dunarii, iar pe anul asta mai vin eu undeva, aproape sigur. :-) Sa ne revedem cu bine!
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Stefan HUTU In cele patru zile cat a durat workshop-ul Cazanele Dunarii, am putut sa fotografiem peisajul din zona in momentele cele mai bune. In prima tura am iesit dimineata la rasarit in Golful Dubova si am surprins textura inedita scoasa la iveala de nivelul scazut al apei Dunarii. Am asteptat cu totii aparitia soarelui de dupa versantul sarbesc, moment in care tot peisajul a capatat volum, profunzime si caldura. Am strabatut apoi cu atentie cheile Ponicovei si am fotografiat caderile de apa din pestera, formatiunile stancoase si vegetatia salbatica. Dupa-amiaza si apusul le-am petrecut pe varful Ciucaru Mare, in mai multe puncte de belvedere. Traseul Dunarii a fost subliniat si de lumina calda ce colora peretele stancos sarbesc, iar detaliile au intregit imaginea de ansamblu asupra zonei. A doua zi am petrecut-o intr-o plimbare cu barca pe Dunare si am reusit sa suprindem peisajul de la nivelul apei. Chipul lui Decebal, Tabula Traiana si intrarea in pestera Ponicova dinspre Dunare au fost cateva dintre obiectivele principale. Am putut observa chiar si laleaua de cazane, ce-i drept de la distanta. Apusul l-am suprins de pe Ciucaru Mic, dintr-un punct de belvedere in care se contura traseul Dunarii. Ultima zi a fost dedicata “jurizarii” fotografiilor realizate, iar feedback-ul venit din partea lui Dan a fost foarte constructiv. Atmosfera placuta a fost intregita de oameni de calitate, de o gazda foarte amabila, dar si de mancarea absolut delicioasa: saramura de somn cu mamaliguta, salau facut dupa reteta specifica zonei precum si mujdeiul de usturoi :-) Workshopul din Cazanele Dunarii a fost foarte bine structurat, gandit si realizat, iar singurul inconvenient a fost lipsa norilor de pe cer. Ma bucur ca am putut face parte din grup si abia astept sa vad ce planuri indraznete mai nascoceste Dan.
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Elena ENE Primul workshop de fotografie la care am participat si cea mai frumoasa experienta romaneasca alaturi de oameni diferiti ca varsta si ocupatie, toti pasionati de fotografie. Dupa genul asta de intalnire ramai cu o serie de amintiri frumoase. Asta inseamna pentru mine acest workshop: o amintire vie si frumoasa! Chiar daca unele dintre trasee au fost solicitanate din punct de vedere fizic, au meritat din plin. Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunarii a fost una dintre cele mai impresionante experiente pe apa. Totul a fost atat de intens, incat cele patru zile au trecut extrem de repede. Sunt putin dezamagita pentru ca nu am prins nici o vipera in poze, in rest totul a fost foarte bine organizat si m-am simtit foarte bine alaturi de voi. Sper sa ne vedem cat mai curand in aceeasi formula si nu numai. Multumesc inca o data pentru tot!
Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM