workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

04
Feb 2016

Cetati medievale

Cincsor / Hosman / Fagaras / Sibiu
0
LOCURI
1200
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Peisaj rural, arhitectura si oameni
Traseu
Fara dificultate
Trainer
Dan Dinu

Istoria medievală a Transilvaniei are multe povești, iar o mare parte dintre acestea se împletesc în ceea ce a mai rămas încă în picioare. Haideți să descoperim împreună cetățile sașilor, locuitori ai acestor ținuturi ce au marcat considerabil fiecare zonă prin care au trecut. Începem cu Cincșor și continuăm cu Cincu sau Hosman, pentru a descoperi sate mai puțin umblate, biserici fortificate și spectaculoase cetăți și orașe medievale la Făgăraș și Sibiu. Acest workshop este o incursiune în istoria locurilor de aici.Informații importante și utile:


 • taxa include masa și cazarea, în camere cu baie, pe toata durata workshop-ului
 • locații de fotografiere cu acces facil și vizitarea mai multor sate cu potențial fotografic
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • trainer cu experiență de 11 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele, este una teoretică și va fi prezentată în prima seară sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ture foto pe teren de câte o zi, pentru a fotografia peisajul rural interesant al zonei săsești, bisericile fortificate și oamenii locului. Ultima parte este una în care vom putea vizualiza imaginile create și veți putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitățile ivite pe parcursul turelor. Pe lângă toate acestea, vor mai fi bineînțeles videoproiecții și discuții despre tehnici de editare a imaginilor și despre arhivarea și indexarea acestora.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul workshop-ului vom fotografia minunatele biserici fortificate ale sașilor, dar și case tradiționale bine conservate în Cincșor sau Hosman. Peisajele rurale și oamenii la diferite treburi ne vor însoți pe toată durata celor două zile de fotografiat. O ședință aparte în ora albastră o vom dedica Cetății Făgărașului, dar și Sibiului, unde ne vom putea bucura de lumina frumoasă a orașului. Bisericile fortificate din Cincșor și Hosman vor putea fi fotografiate atât din interior cât și din exterior, iar în ambele sate, cât și la Cincu, vom fotografia și de pe dealurile din apropiere, din niște puncte de belvedere interesante către Munții Făgăraș. Prin fața obiectivului vor mai trece și satele Merghindeal sau Dealu Mare, acesta din urmă fiind situat chiar în centrul țării. În Sibiu o să aveți ocazia să participați la un photo quest, pus în practică de Dan Dinu, ce vă va pune la încercare imaginația și munca în echipă.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada workshop-ului, vă va îndruma din punct de vedere fotografic și va răspunde la toate întrebările voastre legate de zonă și de oamenii ce trăiesc pe aceste meleaguri. A vizitat această zonă de mai multe ori și vă va crea cât mai multe oportunități fotografice. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj rural și de călătorie, vă va fi utilă pentru a învăța despre metodele de abordare în aceste situații și despre cum puteți să vă creați oportunități, atâta timp cât sunteți atenți la detalii precum lumina și mediul din jur.

 

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.


CAZARE ȘI MASĂ

 

Cazarea se face într-un loc cu totul și cu totul special, în casa parohială și vechea școală din Cincșor, care sunt transformate în case de oaspeți inedite ce păstrează arhitectura tradițională a zonei. Condițiile de cazare sunt excelente. Videoproiecțiile și întreaga activitate se vor desfășura în biblioteca acestui complex.

Masa se servește la casa de oaspeți, sub îndrumarea atentă a lui Chef Adrian și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la prânz. O mică excepție o să o facă o masă de prânz în ziua când suntem în Sibiu, când o să mâncăm la un restaurant din zonă.

 

Mai multe despre cazarea noastră puteți găsi aici www.transilvania-cincsor.ro


TRANSPORT

 

Cincșor se află la doar 3km de localitatea Voila, aflată pe DN1 - Făgăraș - Sibiu. Casa de oaspeți se află în centrul localității, lângă biserica fortificată. Pentru direcție accesați următorul link.

 

Pentru cei care nu vin cu mașina personală, există mijloace de transport în comun între Brașov și Sibiu, iar din Voila poate veni cineva să vă aducă la pensiune. Vă rugăm să ne comunicați cu ce veniți pentru a găsi o soluție optimă pentru transportul la pensiune.

 

ECHIPAMENT

 

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticlă cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de selectare a imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura de fotografiere necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete comode pentru zonele de sat și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă, care să vă ferească de ninsoare și vânt. În principiu în perioada desfășurării workshop-ului este frig și zăpadă, așa că trebuie să vă adaptați acestor condiții. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Pentru că o să mergem și pe dealurile din zonă pentru a avea o priveliște de ansamblu pentru fotografie, nu ar fi rău să aveți și niște parazăpezi sau pantaloni speciali de iarnă pentru a nu vă intra zăpada în bocanci, în cazul în care a nins abundent. Este necesar și un rucsac mic în care să vă transportați o sticlă de apă, o haină și aparatul de fotografiat.


PROGRAM ORIENTATIV

 

Joi
16.00    Întâlnirea la pensiune și prezentarea activităților.
18.00    Seminar teoretic.
20.00    Cina urmată de  proiecții de fotografie și discuții libere.

 

Vineri
06.30    Mic dejun.
07.30    Sesiune foto la răsărit în zona satului Cincu și tură foto prin zonă.
12.00    Servirea prânzului la pensiune.
13.00    Sesiune foto la biserica fortificată din Cincșor.
16.00    Sesiune foto la apus și în ora albastră la Cetatea Făgărașului.
18.30    Cină urmată de sfaturi pentru editarea fotografiilor.

 

Sâmbătă
06.00    Mic dejun.
07.30    Sesiune foto la răsărit în zona satului Hosman și tură foto prin zonă.
12.00    Servirea prânzului în Sibiu
13.00    Sesiune foto în Sibiu în lumina de seară și ora albastră.
19.00    Cină urmată de sfaturi pentru editarea fotografiilor și discutii libere.

Duminică
08.00    Mic dejun.
09.00    Selectarea imaginilor. Proiecție cu fotografiile realizate. Discuții și feedback.
13.00    Servirea prânzului. Plecarea.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretică studiată și diploma de participare);
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu prânzul de duminică).

 

Taxa nu include:

 • transportul până la Cincșor;
 • transportul în turele foto ce se va face cu mașinile participanților;
 • masa de prânz din Sibiu;
 • taxele de vizitare ale bisericilor fortificate.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate realiza prin mandat poștal numai în contul firmei (aveți nevoie când efectuați plata la poștă de datele firmei) sau prin virament bancar în contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firmă:
SC PHOTOLIFE SRL | Centru Nord bl. 7 sc. C ap. 1 | Râșnov | BRAȘOV 505400
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/03.09.2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la workshop cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la workshop, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui workshop. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
alexandru claudiu moldovan
Cetati medievale, 17 Feb 2016

Am participat la workshop-ul Cetati Medievale, tin sa va spun ca am fost foarte incantat, am intalnit oameni extraordinari de la care am invatat o multime de lucruri noi. Daca sunteti pasionati de fotografie si vreti sa invatati ceva, locul cel mai potrivit se afla la un workshop.

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM