photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

15
Sep 2017

Wildlife in Pantanal

Brazilia
3
LOCURI
*
EUR
Inscriere
pana la 31 decembrie 2016
Durata
09 zile
Tematica
Fotografie de peisaj si wildlife
Trainer
Dan Dinu

Pantanal este cea mai întinsă zonă umedă din lume, iar animalele de aici sunt printre cele mai surprinzătoare din America de Sud. Indiferent că ne gândim la simpaticii coati, la caimani, la anaconda, cel mai mare șarpe din lume sau la capibara, cel mai mare rozător, la furnicari, tapiri, papagali și alte sute de păsări inedite, sau năstrujnicii capucini și enigmaticii jaguari, această zonă are tot ce îți poți dori în materie de animale sălbatice. Vă invităm la o tură memorabilă într-un loc unic în lume ce abundă de viață.Data de plecare în acest photo tour și orarul de zbor sunt orientative, însă nu vor varia mult față de cele anunțate. Înscrierea se poate face deja, iar pe măsură ce apar noi informații ele vor fi comunicate participanților. Prețul turei va fi anunțat din timp, imediat ce va fi disponibil orarul de zbor. Pentru o estimare de preț puteți să ne trimiteți un email.

 

Informații importante și utile:


 • avionul, taxele de aeroport, transportul local și intrarea în rezervații sunt incluse în preț
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la fazenda (pensiuni locale), în camere cu două paturi, pe toată durata turei
 • deplasarea și turele fotografice se fac cu mașini speciale și cu barca
 • grup restrâns și condiții optime de fotografiere din mașină și barcă
 • ghid local vorbitor de limbă engleză pe toată perioada photo tour-ului
 • trainer cu experiență de 9 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente, curățarea gratuită a senzorului
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plată:


 • plata unui avans de 1000 euro la înscriere
 • 50% din suma rămasă până la 01 martie 2017
 • plata finală până la 01 august 2017

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Brazilia se axează atât pe fotografia de peisaj, cât mai ales pe wildlife. În perioadele în care nu suntem pe teren o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea animalelor sau abordarea peisajului, vom putea studia speciile văzute cu ajutorul ghidurilor de specialitate și a ghizilor locali și vă veți putea bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul acestui photo tour o să ne putem concentra în amănunt pe fotografierea faunei specifice acestei zone unice în lume. Avem două zone la dispoziție pe care să le explorăm, diferite complet din punct de vedere al peisajului. Prima dintre ele se află în zona de uscat, o zonă considerată savana Americii de Sud, ce este intercalată din loc în loc cu petece de pădure. Această zonă este accesibilă în special de-a lungul drumului Transpantaneira, pe care o să îl urmăm și noi. Aici o să putem întâlni în special furnicari, armadilo, tapiri, papagani și foarte multe specii de păsări terestre printre care și nandu, coati, maimuțe urlătoare sau capucini, diferite specii de ierbivore și dacă avem noroc chiar și oceloți sau alte feline de talie mică.

 

A doua zonă este cea aflată în zona inundabilă a Pantanalului, unde ne vom plimba cu barca pe canale și lacuri în căutarea unora dintre cele mai emblematice animale din America de Sud. Ne concentrăm aici pe vidre, caimani, capibara, anaconda, foarte multe specii de păsări de apă și bineînțeles pe jaguari. Pantanalul are cea mai mare concentrație de jaguari din lume, iar în zona în care mergem avem șanse de 99% să vedem cel puțin unul. Nu vor lipsi nici turele de noapte, unde o să mergem să căutăm cele mai enigmatice viețuitoare ale zonei. Peisajul poate fi și el destul de generos, așa că o să ne putem concentra un pic și asupra lui, în special în lumina de dimineață sau seară.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în turele realizate până acum,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre fotografie și speciile întâlnite, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan a mai organizat până acum ture specializate pe fotografia wildlife și are o bogată experiență în ceea ce privește acest gen fotografic, dobândită atât în țară, cât și în Islanda, Noua Zeelandă, Kenya, Uganda și Namibia, unde s-a concentrat foarte mult pe acest aspect.

 

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Pe toata perioada acestui photo tour o să beneficiem de experiența de foarte mulți ani a ghizilor noștri locali, ce ne vor ajuta să descoperim cele mai frumoase locuri și cele mai interesante specii.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 30% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

În curând...

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZAREA ȘI MASA


Pe toată durata photo tour-ului cazarea este asigurată de către organizatori, la hotel în Sao Paulo sau la două fazendas, pensiuni locale, în Pantanal. Mesele sunt servite în locațiile unde suntem cazați sau sub formă de picnic pe teren. Sunt incluse în toată tura din Pantanal, cu excepția zilelor în care stăm la hotel. Pentru mai multe detalii consultați programul detaliat.

 

AVION


Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Vom avea atât un zbor internațional cât și un zbor local, pentru a străbate mai ușor distanțele mari din Brazilia. Mai multe detalii despre zboruri vor fi afișate în curând.

 

TRANSPORT

 

Transportul în Brazilia, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurat de organizatori. Deplasarea între locații se va face cu mașina, iar turele în teren în căutare de animale sunt atât cu mașina, cât și cu barca sau pe jos pentru o experiență completă.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR, un obiectiv superangular pentru peisaj și un teleobiectiv mai lung pentru animale. Putem discuta mai multe despre echipamentul foto după înscriere. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri, trepied și un rucsac pentru transport. Nu uitați și de stocarea imaginilor, așa că fie vă luați mai multe carduri, fie un laptop sau un HDD portabil pentru stocare.

În privința echipamentului personal, tura necesita un echipament adecvat. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului este cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperatura medie în septembrie este de 30 de grade, însă dimineața și seara poate fi mai răcoare. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și o bluză mai călduroasă, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară sunt și ele binevenite. Mai este necesară și o pereche de ghete mai robuste de munte pentru deplasările în teren, prin zona de pădure sau prin zonele mai mlăștinoase. Mai multe informații despre echipament o să primiți după înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Data de plecare în acest photo tour și orarul de zbor sunt orientative, însă nu vor varia mult față de cele anunțate. Înscrierea se poate face deja, iar pe măsură ce apar noi informații ele vor fi comunicate participanților. Prețul turei va fi anunțat din timp, imediat ce va fi disponibil orarul de zbor. Pentru o estimare de preț puteți să ne trimiteți un email.

 

ZIUA 01 - 15.09.2017 - BUCUREȘTI – ISTANBUL - SAO PAULO

 

Plecare din București spre Istanbul la ora 05:55 și sosirea la 07:15. După o scurtă escală plecăm mai departe către Sao Paulo la 09:25 și ajungem la 16:55. Transfer la hotel pentru cazare peste noapte, numai bună pentru a ne recupera după un zbor lung.

 

•    Regim mese incluse: în avion.
•    Durata călătoriei: București - Istanbul 1h 30 min; Istanbul - Sao Paulo 13h 30min.


ZIUA 02 - 16.09.2017 - SAO PAULO - CUIABA - POUSO ALEGRE

 

Plecarea din Sao Paulo la ora 06:05 și sosirea în Cuiaba la 07:36. După ce ne recuperăm bagajele ne întâlnim cu ghidul nostru și începem călătoria în Pantanal. Mergem până la Pocone de unde începe Transpataneira și ne continuăm drumul, cu pauze pentru fotografie, până la Pouso Alegre, la timp pentru masa de prânz. După amiază o să mergem pe jos în căutarea de animale, iar după cină o să mergem și într-o tură de noapte pentru a descoperi vietățile nocturne.

 

•    Regim mese incluse: în avion, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: Sao Paulo - Cuiaba 2h 30 min; Cuiaba - Pouso Alegre 145km / 3h.

 

ZIUA 03 & 04 - 17-18.09.2017 - TURE FOTO ÎN ZONA POUSO ALEGRE

 

În aceste două zile o să avem un program asemănător și o să explorăm zona în căutare de animale, atât pe jos, cât și cu mașina sau cu barca. Începem de la răsărit, facem o pauză de prânz pentru masă și continuăm după amiază cu o altă tură foto. Avem șansa să întâlnim aici capibara, coati, maimuțe urlătoare și capucini, vulpi, caimani, căprioare de mlaștină, furnicari, tapiri și multe păsări exotice, printre care și hyacinth macaw sau nandu. După cină facem un safari de noapte pentru a întâlni alte animale emblematice, ratoni, bufnițe și alte specii de păsări nocturne, șerpi și cu puțin noroc chiar un ocelot sau alte feline de talie mică.

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbări prin zonă.

 

ZIUA 05 - 19.09.2017 - POUSA ALEGRE - POUSADA BAHIA ENCANTADA

 

După încă o dimineață petrecută la fotografiat, plecăm după micul dejun către o altă destinație și schimbăm complet habitatul. Mergem pe Transpantaneira până la Porto Jofre, cu pauze de fotografiat pe drum, iar după un prânz sub formă de picnic pornim într-o călătorie cu barca pe râul Cuiaba, în căutarea jaguarilor. Ajungem la Pousada Bahia Encantada unde ne cazăm pentru următoarele zile.


•    Regim mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: Pouso Alegre - Porto Jofre 100km / 3h; tură cu barca până la cazare.


ZIUA 06 & 07 - 20-21.09.2017 - TURE FOTO ÎN MEETING OF THE WATERS STATE PARK

 

Aceste două zile le dedicăm explorării zonei și o să avem un program asemănător. Ne trezim devreme și după mic dejun plecăm în tură foto în Meeting of the Waters State Park și Three Brothers River, zona care deține cea mai mare concentrație de jaguari din lume. Avem aici 99% șanse să vedem un jaguar. Vom petrece întreaga zi pe râu, atât pentru a găsi feline, dar și pentru a admira în voie alte specii emblematice ale zonei, vidre de râu, caimani, capibara, anaconda, iguane, maimuțe urlătoare și bineînțeles nenumărate specii de păsări de apă. La prânz o să facem o pauză binemeritată pentru masă, după care continuăm până la apus și ne întoarcem seara la cazare pentru cină.


•    Regim mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbări în zonă cu barca.

 

ZIUA 08 - 22.09.2016 - POUSADA BAHIA ENCANTADA - PORTO CERCADO - CUIABA - SAO PAULO

 

De dimineață ne vom bucura de încă o tură foto pe lacul Bahia Encantada, iar mai apoi ne pregătim de drumul de întoarcere.  Plecăm cu barca până la Porto Cercado, iar de aici mai departe cu mașina către Cuiaba. Avionul nostru pleacă la 19:45 și ajunge la Sao Paulo la 23:10.


•    Regim mese incluse: mic dejun și mese pe avion.
•    Durata călătoriei: Porto Cercado - Cuiaba 150km / 2h; Cuiaba - Sao Paulo 2h 30min.

 

ZIUA 09 - 23.09.2016 - SAO PAULO - ISTANBUL - BUCUREȘTI

 

Continuăm zborul de noapte către Istanbul la 03:25 și ajungem la 22:10. După o scurtă escală ne îmbarcăm către București la 00:05 și ajungem la 01:25 în 25 septembrie.


•    Regim mese incluse: în avion.
•    Durata călătoriei: Sao Paulo - Istanbul 13h; Istanbul - București 1h 30 min.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori. Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Taxa de participare include:


 • biletele de avion București - Istanbul - Sao Paulo - Cuiba și retur (companie de linie), toate taxele de aeroport și taxa de bagaj pentru aceste zboruri;
 • cazarea pe toată șederea în Brazilia la hotel și fazendas (pensiuni locale) și masa așa cum este specificată în program;
 • turele cu mașina și plimbările cu barca în căutare de animale;
 • turele speciale de noapte pentru animalele nocturne;
 • ghid vorbitor de limbă engleză și ghizi locali în funcție de zonă;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.

 

Taxa nu include:


 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • mesele care nu sunt incluse în program, unde putem încerca diversitatea culinară a țării;
 • bacșișul pentru ghid;
 • asigurarea de călătorie obligatorie și asigurarea storno opțională a călătoriei.

 

Participanții care au mai fost cu noi în alte destinații pot beneficia de un discount la prețul afișat. Vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă personalizată.


MODALITATEA DE PLATĂ


Prețul acestei ture foto este calculat pentru un minim de 06 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției partenere pentru plata unui avans din prețul final. Restul de plată se împarte dupa termenele de mai jos.

 

TERMENE DE PLATA


 • plata unui avans de 1000 euro la înscriere
 • 50% din suma rămasă până la 01 martie 2017
 • plata finală până la 01 august 2017

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:

 

a) Penalizare 25% în cazul anulării în orice moment după rezervarea și emiterea biletului de avion;
b) Penalizare 50%  în cazul anulării între 60 și 30 de zile înainte de data plecării;
c) Penalizare 100% în cazul anulării cu mai puțin de 30 de zile înainte de data plecării.


Recomandăm încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplăcute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la excursie și costă 1,5% din valoarea totală.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Documentele necesare călătoriei:

 

 • pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie (nu se acceptă pașapoarte temporare);
 • carnetul internațional de vaccinări (pentru febra galbenă);
 • asigurarea medicală.


Sfaturi medicale


Pentru Brazilia este nevoie de vaccin împotriva febrei galbene, deși ea este considerată eradicată în zonă. Acesta se face la centrele specializate și este valabil 10 ani. O să primiți mai multe informații după încriere. Nu există malarie în Pantanal, așa că nu sunt necesare alte tratamente.

 

Alte observatii:

 

 • în funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului;
 • agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM