workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

22
Sep 2016

Portretul fine-art

Brasov
3
LOCURI
700
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Portretul conceptual si fine-art
Traineri
Tatiana Volontir si Luiza Boldeanu

Brașovul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, impresionant în special prin arhitectura specifică. Vă invităm să vedeți acest oraș cu alți ochi, pentru că străzile și împrejurimile lui vor deveni decorul unor povești cu și despre oameni. Tatiana Volontir îți va fi călăuză în acest spațiu și te va ghida pentru a reuși să vezi altfel fotografia de portret. Va folosi subiectul și emoția lui, gesturile și recuzita, compoziția și lumina pentru a crea imagini frumoase și pentru a spune povești interesante.Informații importante și utile:


 • ședință foto cu model pentru studiul luminii, al recuzitei și compoziției, atât în interior cât și în exterior pe străzile Brașovului sau într-un cadru natural
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • trainer cu experiență în fotografia de portret fine-art

 • organizator cu experiență de 11 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele, este una teoretică și va fi prezentată sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ședințe foto speciale cu model, una în lumina de interior în anumite locații din oraș, iar cealaltă în lumina de exterior, atât pe străzile Brașovului, cât și într-un cadru natural. Ultima parte este una în care veți primi feedback pe imaginile create. De asemenea vom discuta și despre editarea imaginilor și despre oportunitățile ivite pe parcursul workshop-ului.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul acestui workshop o să avem la dispoziție un model, cu care să putem lucra atât în lumină naturală cât și în lumină artificială. Modelul nu este unul profesionist, pentru a vă da astfel posibilitatea să lucrați cu un om obișnuit, asemeni celor cu care cel mai probabil veți lucra pe viitor. Acest lucru o să vă învețe cum trebuie să comunicați cu subiectul și cum să îl determinați să se deschidă în fața camerei. O să avem parte de o ședință foto în interior, în care o să punem mai mult accent pe recuzită, lumină și gestică, dar și pe decorul în care fotografiem. În a doua ședință o să lucrăm cu lumină naturală, și vom crea o poveste în contextul arhitectural al Brașovului, cât și într-un cadru natural. Practic o să puteți învăța la acest workshop tot ceea ce aveți nevoie pentru a realiza imagini de portret, atât în interior cât și în exterior.

 

DESPRE TRAINERI


Tatiana Volontir este specializată pe portretul artistic, iar viziunea ei asupra imaginilor pe care le crează este una din care cu toții avem câte ceva de învățat. De la Tatiana o să învățați cum să lucrați cu un model, cum să comunicați cu el și cum să vă folosiți de lumina pe care o aveți la îndemână, indiferent că este naturală sau artificială. Tatiana o să vă explice despre importanța poveștii pe care o creați într-o imagine și despre elementele ce compun această poveste. Chiar și după o simplă discuție, o să înțelegeți că un aparat și un om în fața acestuia nu este de ajuns, ci mai trebuie și implicare și empatie între fotograf și subiect.


Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.tatianavolontir.ro


Dan Dinu va fi și el alături de voi la acest workshop, nu neapărat ca și trainer ci mai degrabă ca și gazdă și organizator. Fiind brașovean, Dan va fi ghid vostru și vă arăta cele mai frumoase locuri de fotografiat.


Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Dupa ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.


CAZARE ȘI MASA


Pentru cei care nu sunt din Brașov, cazarea se poate face la o pensiune din oraș și vă putem ajuta cu alegerea ei. Mesele le putem servi împreună cu tot grupul, la un restaurant din zonă.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR și obiective de schimb, indiferent de distanța focală, pentru că o să încercăm diferite abordari. Alte accesorii utile: acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport. Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de selectare a imaginilor și editare.

 

PROGRAM ORIENTATIV

 

Vineri
09.00    Seminar teoretic. Lumina naturală în interior și exterior.
11.00    Sesiune foto cu model în lumina de interior.
13.00    Pauză de masă.
15.00    Sesiune foto cu model în lumina de interior.
19.00    Cina opțională cu grupul. Discuții pe baza a ceea ce s-a realizat.


Sâmbătă
08.00    Sesiune foto cu model în lumina naturală în oraș.
13.00    Servirea prânzului cu întregul grup.
15.00    Sesiune foto cu model într-un cadru natural.
20.00    Cina opțională cu grupul. Discuții pe baza a ceea ce s-a realizat.


Duminică
09.00    Seminar editare. Proiecție cu fotografiile realizate. Discuții și feedback.
14.00    Plecarea.

 

Pentru orice alta informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:


 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretică studiată și diploma de participare);
 • ședință foto cu model și recuzita necesară.

 

Taxa nu include:


 • transportul până la Brașov;
 • costurile de cazare și masă;
 • deplasarea în oraș și în locurile de fotografiat (o să ne organizăm cu tot grupul).

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate realiza prin mandat poștal numai în contul firmei (aveți nevoie când efectuați plata la poștă de datele firmei) sau prin virament bancar în contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firmă:
SC PHOTOLIFE SRL | str. Muncitorilor nr. 10, bl. B6, sc. A, ap. 16, BRAȘOV 500265
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la workshop cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la workshop, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui workshop. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanți odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Alin Mihalcea
Portretul fine-art, 19 Apr 2017
Am ales acest workshop deoarece am dorit sa explorez mai mult fotografia de portret. Am facut niste pasi in a invata sa folosesc lumina naturala si mi-am dat seama ca nu doar in studio sau la apus exista lumina buna. Am vazut ca se pot folosi amorse si diverse obiecte pentru a crea rapid tot felul de efecte. Per total am invatat multe: despre cromatica, despre toate elementele la care sa fiu atent in fotografia de portret, tehnici de editare etc Tania si Luiza au fost foarte deschise si ne-au dezvaluit din “secretele” lor. Mi-a placut si ca erau tot timpul disponibile sa ofere pe loc feed-back si sugestii in timpul shootingului. Workshopul a fost bine structurat, cu destul de mult timp pentru fotografiere propriu-zisa, atat in exterior cat si in interior, culminand cu casa parasita din padure; iar la final am discutat fotografiile facute de fiecare. Atmosfera a fost foarte fun si am descoperit lucruri noi si de la ceilalti participanti. Workshopul a fost peste asteptari si il recomand.
Liviu Dragomir
Portretul fine-art, 10 Oct 2016
Atmosfera placuta, oameni pasionati. Luiza si Tatiana au impartasit cu pasiune din cunostintele lor si au explicat in detaliu cum sa pornesti de la un concept, o idee si sa ajungi la o fotografie perfecta, lumina, compozitie, culoare, mesaj, senzatie ... frumos. Sesiunile foto gandite pentru a aplica si aprofunda elementele teoretice, iar analiza fotografiilor si feedbackul a fost foarte util si candid :-) ... indiferent ce spun unii si altii ;-). Am aflat lucruri noi, am fotografiat, ne-am simtit bine, exact asa cum trebuie atunci cand iti urmaresti pasiunea.
Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM