photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

25
Mai 2017

In inima Deltei

Rezervatia biosferei Delta Dunarii
0
LOCURI
1400
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Fotografie wildlife si peisaj
Traseu
Fara dificultate
Trainer
Dan Dinu

Delta Dunării este un habitat acvatic uimitor, a cărui frumusețe este egalată doar de puține locuri de același fel din lume. Vă invit la o plimbarea fotografică prin însăși inima acestei lumi de ape, să descoperim împreună lacuri spectaculoase, canale sălbatice, locuri inedite precum Pădurea Letea și sute de păsări aflate în plin penaj nupțial. Vom fotografia avifauna din barcă, în condiții optime, și vom învăța foarte multe despre comportamentul și unicitatea lumii păsprilor de apă.Informații importante și utile:


 • taxa include masa și cazarea, în camere cu două paturi și baie, pe toată durata photo tour-ului
 • închirierea bărcii și combustibilul pentru toate turele sunt incluse în preț
 • grup restrâns și deplasare cu o singură barcă pentru condiții optime de fotografiere a păsărilor
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • trainer cu experiență de 10 ani în susținerea de workshop-uri și ture foto

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Deltă este axat în special pe fotografierea păsărilor, chiar dacă o să ne mai concentrăm un pic atenția și asupra peisajului. În prima seară o să definitivăm anumite aspecte tehnice și moduri de abordare, iar apoi în celelalte două zile o să ne concentrăm doar pe fotografiat și feedback.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul photo tour-ului vom putea fotografia peisajul specific al Deltei, cu păduri inundate și canale spectaculoase, dar și cu lacurile specifice pline de vegetație acvatică. Dimineața vom profita de lumina caldă pentru a da un plus de valoare acestor peisaje. Bineînțeles că nu pot lipsi păsările din fotografiile noastre. Vom merge în fiecare zi în căutarea lor și, cu puțin noroc, ne vor trece prin fața obiectivului: pelicani, lebede, cormorani, egrete, stârci și multe alte specii. O galerie de imagini din Delta Dunării puteți vedea aici.

 

DESPRE TRAINER

 

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în foarte multe ture realizate în Deltă,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre fotografie și speciile întâlnite, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos.

 

Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar Delta este unul dintre locurile lui preferate din România. Vine aici regulat de mai multe ori pe an încă de la prima vizită din 2008. Păsările sunt printre subiectele lui favorite și are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia wildlife, dobândită atât în țară, cât și în Islanda, Noua Zeelandă, Kenya, Uganda și Namibia, unde s-a concentrat foarte mult pe acest aspect. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Această tură este organizată împreună cu Iliuță Goean, fotograf, ghid și un foarte bun cunoscător al Deltei. Ne vom baza și pe experiența lui de peste zece ani, pentru a găsi cele mai interesante păsări și peisaje.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Cu toții privim cu admirație peisajul, cei mai mulți dintre noi îndrăgind cu precădere peisajul montan. Însa de cum te sui pentru prima dată într-o barcă și te avânți pe canalele Deltei, rămâi cu siguranță uluit în fața acestei zone pe care uneori nu o apreciem la adevărata ei valoare. O excursie fotografică în lumea apelor de aici este cu siguranță o experiență ce nu trebuie ratată.


Delta Dunării se află în județul Tulcea, ocupând o mare parte din acesta. Suprafața totală a Deltei este de aproximativ 800 000 de hectare, dintre care patru cincimi se află pe teritoriul țării noastre ți o cincime în Ucraina. Este una dintre cele mai întinse zone umede din lume, fapt ce a dus la o protejare timpurie. Delta a fost desemnată zonă umedă de tip Ramsar și a fost înscrisa în lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1991. În 1992 era declarată Rezervație a Biosferei, iar în prezent se regăsește și pe lista WWF a celor mai valoroase 200 de regiuni ecologice din lume.


Pentru a forma Delta, Dunărea, al doilea fluviu ca mărime al Europei, dupa Volga, și singurul care curge de la vest la est, se desparte în apropiere de Tulcea în trei brațe: Sfântu Gheorghe, Sulina și Chilia. Toate ajung mai devreme sau mai târziu să se verse în Marea Neagra, după un curs mai lin sau mai sinuos. Între aceste brațe s-a format un întreg labirint de canale, unele naturale, altele săpate artificial și s-au format numeroase lacuri acoperite cu stuf sau plante plutitoare. Delta deține cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume și este una dintre regiunile cu cea mai bogată biodiversitate de pe planetă.


Indiferent cât de spectaculos este peisajul Deltei, cu siguranță că o mare parte dintre noi este atrasă de păsările ce cuibăresc, se hrănesc sau tranzitează acest teritoriu. Delta găzduiește peste 5000 de specii de plante și animale, dintre care peste 300 de specii de păsări, incluzând aici cea mai mare populație de pelican comun din Europa, 60% din populația mondială de cormoran pitic și 50% din întreaga populație de gâscă cu gât roșu. Aceste cifre fac din Delta Dunării un paradis pentru iubitorii de fotografie wildlife.


Nu veniți în Deltă dacă nu vă place peștele pentru că majoritatea mâncărurilor de aici sunt pe bază de pește. Dacă însă vă place, veți descoperi un adevarat paradis culinar. Nu uitați că Delta există datorită oamenilor care se zbat să o păstreze așa sălbatică și prețioasă cum este. Aveți grijă la normele de conduită, deranjați cât mai puțin animalele și nu le agresați. Cu siguranță o fotografie este cu atât mai bună cu cât animalul din ea este relaxat și nestingherit. Respectați regulile Deltei, pentru că această zonă va continua să existe atâta timp cât noi vom avea grijă de ea. Este unică și trebuie să rămână așa.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

CAZARE ȘI MASĂ

 

Cazarea se face la o pensiune din Mila 23, în camere cu două paturi. Masa se servește în restaurantul pensiunii și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la mic dejun.


TRANSPORT

 

Întâlnirea participanților este în Tulcea, de unde vom fi preluați de o barcă pentru transfer la Mila 23. În Tulcea se poate ajunge atât cu trenul cât și cu alte mijloace de transport în comun, așa că nu este nicio problemă în acest sens. Mașinile personale se pot lăsa la debarcaderul de unde vom fi preluați, într-o parcare păzită.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR și un teleobiectiv cât mai lung pentru păsări.  Cei care au un obiectiv superangular pot să îl aducă pentru fotografia de peisaj. Un obiectiv de macro poate fi și el util pentru flori și insecte. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticla cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de feedback pe imagini.

În privința echipamentului personal, tura în Deltă necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o geacă sau pelerină de ploaie sau vânt, mai ales pentru transportul cu barca sau în caz de vreme rea. În principiu în perioada desfășurării turei este cald, dar deseori temperatura poate scădea mai ales seara și dimineața. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, și căciulă. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele impotriva tânțarilor sunt și ele binevenite.


PROGRAM ORIENTATIV

Joi
15.00    Întâlnirea participanților și tură foto până la pensiune.
19.00    Cazarea și prezentarea activităților. Ședință tehnică.
20.00    Cină urmată de discuții libere.

 

Vineri
05.30   Sesiune foto la răsărit pe lacurile din zonă și mic dejun la pensiune.
09.00   Sesiune foto. Tură foto de o zi prin Deltă, lacurile Matița, Merhei, Babina, Pădurea Letea. Prânz la Letea.
21.00   Cină urmată de  discuții libere.

 

Sâmbătă
05.30   Sesiune foto la răsărit pe lacurile din zonă și mic dejun la pensiune.
10.00   Vizualizarea imaginilor și feedback sau timp de odihnă.
13.00   Prânz la pensiune.
14.00   Vizualizarea imaginilor și feedback.
17.00    Tură foto la apus de soare pe lacurile din zonă.

21.00    Cină urmată de  discuții libere.

 

Duminică
05.30   Sesiune foto la răsărit pe lacurile din zonă și mic dejun la pensiune.
09.00   Plecarea și tură foto pe drumul de întoarcere.

 

Acest program este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme, oportunități fotografice ivite sau alți factori.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:


 • instruirea, suportul de la photo tour și diploma de participare;
 • transportul cu barca și benzina pe toată durata photo tour-ului (în cazul în care nu se fac ture suplimentare față de program);
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu mic dejunul de duminică).

 

Taxa nu include:


 • transportul până la Tulcea și parcarea pentru cei ce vin cu mașina personală;
 • taxa de rezervație - 15 lei/săptămână sau 30 lei/an.

 

PLATA

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru  și să furnizeze detaliile pentru facturare.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să anunțați anularea participării la photo tour cu cel puțin 14 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea photo tour-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.


ÎNSCRIEREA

 

Acest photo tour include deplasări cu barca așa că este dedicat celor ce nu au probleme de sănătate în aceasta privință. Participarea în aceste ture se face pe propria raspundere.

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

PLATA

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să anunțați anularea participării dumneavoastră la photo tour cu cel puțin 14 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea photo tour-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Arnaud Rastegue
In inima Deltei, 31 Mai 2017

It was a great pleasure to come on this tour and meet Dan. I\'ve learnt many new things, he\'s a good teacher, with a lot of patience and a lot of passion for photography. I have many pictures from this tour that I\'m proud of and I feel I made a progress on my technique. I would like to participate on other photo tours since I find that it\'s a very fun way to learn. Thank you for everything!

Cristian Cerghedean
In inima Deltei, 18 Mai 2016

Viața ți se schimbă după ce mergi în Deltă. Sunt munțoman, nu îmi place căldura, mă disperă țânțarii, îmi place să simt pământul sub picioare. Toate fiind motive (închipuite) de a nu merge în Deltă în ciuda recomandărilor călduroase primite din toate direcțiile. DAR, cunoscându-l pe Dan, mi-am luat inima în dinți și mi-am spus: \"cât de rău poate să fie?\". Acum m-am întors și nu pot să spun decât că am să mă mai duc cel puțin o dată :-) Oameni de nota 10, mâncare de nota 20 și peisaje imposibil de redat în cuvinte. Stai comod în barcă, privești apusul sau răsăritul, admiri fauna ca pe o piesă bună de teatru și realizezi din nou ce este frumos pe lumea asta și unde ți-e ție locul ca ființă umană. Mulțumesc lui Dan pentru această experiență care mi-a deschis ochii că mai există și altceva în afară de munte :-)

 • Iarna in Delta

  making of 2011
  Organizarea workshopului din aceasta iarna din Delta s-a dovedit o adevarata provocare. Ninsoarea a blocat toate drumurile iar gheata a cuprins intreaga Dunare, blocandu-ne astfel orice acces. Workshop-ul a trebuit astfel amanat pana la reluarea activitatii ..

  In inima Deltei

  making of 2011
  Anul acesta am ales sa facem doua workshop-uri distincte in Delta Dunarii. Primul s-a desfasurat in luna mai in zona Uzlina, unde am avut ocazia sa fotografiem lacurile si canalele pe care le vizitasem si anul trecut. Bineinteles ca fiecare tura in Delta vin..
 • Wildlife in Delta Dunarii

  making of 2010
  Ideea unui workshop foto in Delta Dunarii, a venit mai ales datorita insistentelor unor fosti participanti la cursuri sau workshop-uri mai vechi. De aici si pana la cele doua sesiuni desfasurate nu a fost decat un singur pas, organizatoric bineintele..

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM