photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

12
Mar 2018

Luminile nordului

Arhipelagul Lofoten / Norvegia
0
LOCURI
1650
EUR
Inscriere
pana la 01 septembrie 2017
Durata
9 zile
Tematica
Fotografia de peisaj
Traseu
Fara dificultate
Traineri
Dan Dinu & Dorin Bofan

Dincolo de cercul polar, la 68 de grade latitudine nordică, lumina atinge pământul sub un unghi atât de lateral, încât peisajul este fotogenic pe tot parcursul zilei. Lumina de apus și răsărit se prelungește într-o îngemănare perfectă cu ora albastră, iar pe cer pot apărea spectaculoasele lumini ale Aurorei Boreale. Acest tărâm unic, cu fiorduri impresionante și plaje spectaculoase, cu mirosul specific al oceanului și al algelor, cu pitorescul satelor pescărești și cu labirintul de insule, va fi destinația noastră fotografică de excepție, alături de Dan Dinu și Dorin Bofan.Data de plecare în acest photo tour și orarul de zbor sunt orientative, însă nu vor varia mult față de cele anunțate. Înscrierea se poate face deja, iar pe măsură ce apar noi informații ele vor fi comunicate participanților. Prețul turei va fi anunțat din timp, imediat ce va fi disponibil orarul de zbor. Pentru o estimare de preț puteți să ne trimiteți un email.

 

Informații importante și utile:


 • avionul (companie de linie), transportul local și cazarea sunt incluse în preț
 • grup restrâns de 7 participanți și condiții optime pentru învățare
 • ture cu dificultate redusă și locații cu potențial fotografic deosebit
 • studierea fotografiei cu timpi lungi de expunere și învățarea folosirii filtrelor
 • doi traineri la dispozitia grupului, cu experiență în abordarea peisajelor de coastă
 • organizator cu experiență de 10 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plata:


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata unui avans de 500 euro (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) după înscriere
 • plata finală până la 01 februarie 2018

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Lofoten este axat în special pe fotografierea peisajului de coastă. Ne vom concentra atenția și asupra fotografiei de călătorie, satele din zonă având potențial fotografic, sau asupra fotografiei wildlife. Dacă avem noroc, putem avea ocazia să fotografiem Aurora Boreala, poate unul dintre cele mai inedite spectacole pe care natura le poate oferi.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul acestui photo tour o să fotografiem coasta Arhipelagului Lofoten, cu plaje spectaculoase și cu fiorduri impresionante. Vom experimenta cu timpi de expunere foarte lungi, chiar de ordinul minutelor și vom încerca fotografia nocturnă, în speranța că o să avem bafta să suprindem o Auroră Boreală, un spectacol discret de lumina, ce se poate arăta pe cerul de dincolo de cercul polar.


Contrar așteptărilor, Insulele Lofoten au multe plaje. Uttakleiv, Kvalvika, Haukland sau Skagsanden sunt doar câteva dintre plajele de pe lista noastră. Zonele de la baza versanților sunt și ele foarte interesante, atât pentru peisajul reflectat în lacuri, dar mai ales pentru detaliile cu vegetația specifică din zona arctică.

 

Satele, indiferent că discutăm despre Reine sau Hamnoy, vor fi și ele vizitate și fotografiate. Cel mai vestic sat al arhipelagului este A... da ați citit bine și nu este o eroare. Acest sătuc este de un farmec aparte, iar în jurul lui o să putem admira în voie arhitectura tradițională. Fauna și flora din Lofoten sunt bogate și vom avea ocazia să fotografiem diferite specii de păsări, precum pescărușii kittiwake și cu puțin noroc chiar și un codalb. Dacă suntem perseverenți, avem șansa să putem zări chiar lei de mare sau orci, ce în această perioadă se retrag în fiorduri.

 

DESPRE TRAINERI


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze peisaje de coastă, mai mult sau mai puțin exotice, în Islanda, Norvegia, Scoția, Irlanda de Nord, Anglia, Italia, Spania și Noua Zeelandă. Toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Dorin Bofan a vizitat în mai multe rânduri coastele Norvegiei și are o experiență bogată în abordarea acestui tip de peisaj. Viziunea lui asupra unor aspecte minimaliste întâlnite pe plajele de aici și a fotografierii cu timpi lungi de expunere, vă va fi cu siguranță utila pentru a deprinde noi idei de abordare. Pentru mai multe detalii și imagini din zona, puteți accesa www.dorinbofan.com

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe perioada acestui photo tour, cazarea este asigurată la căsuțe tradiționale pescărești, denumite rorbu, unde beneficiem de camere cu două și trei paturi, living, baie și bucătărie echipată complet pentru pregătirea meselor. Mâncarea o putem procura de la un magazin din zonă și aveți ocazia ca la acest photo tour să testați și abilitățile culinare ale lui Dan Dinu. Cu alte cuvinte o să ne simțim ca acasă.

 

AVION

 

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o sa fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm astfel de neplăceri. Companiile cu care se zboară sunt Lufthansa și Scandinavian Airlines.

 

TRANSPORT

 

Transportul în Lofoten, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurată de organizatori. Deplasarea se va face cu un microbuz închiriat, așa că o să fie foarte ușor să ne deplasăm între locațiile de fotografiat. Închirierea mașinii și combustibilul necesar sunt incluse în preț, în limita turelor din program.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Este recomandat totuși un obiectiv superangular pentru peisajele de coastă și un teleobiectiv pentru păsări și detalii. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, chiar și de mai multe stop-uri pentru imaginile cu timp lung (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied (foarte important pentru imaginile cu timp lung) și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă de ploaie, sticlă cu apă etc.). Un laptop poate fi și el foarte util pentru descărcarea și stocarea imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura foto necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului temperaturile sunt destul de scăzute, mai ales în zonele de coastă unde bate vântul și este multă umezeală. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, mănuși și căciulă. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec sau gecile umplute cu puf. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Data de plecare în acest photo tour și orarul de zbor sunt orientative, însă nu vor varia mult față de cele anunțate. Înscrierea se poate face deja, iar pe măsură ce apar noi informații ele vor fi comunicate participanților. Prețul turei va fi anunțat din timp, imediat ce va fi disponibil orarul de zbor. Pentru o estimare de preț puteți să ne trimiteți un email.

 

ZIUA 01 - 12.03.2018 - BUCUREȘTI – FRANKFURT - OSLO - HARSTAD

 

Zburăm spre Harstad, localitate aflată deasupra cercului polar, cu escale la Frankfurt și Olso. Ajungem la destinație spre seară, ne ridicăm bagajele și mașina și ne cazăm la niște căsuțe pescărești din zonă. Dacă mai este timp o să putem ieși la o plimbare, iar dacă este senin putem chiar spera la o primă întâlnire cu o Auroră Boreală.

 

ZIUA 02 - 13.03.2018 - HARSTAD - HAMNOY

 

Plecăm de dimineață și ne îndreptăm către Lofoten. Avem un drum de aproximativ 4h, însă traversăm întregul arhipelag așa că ne vom opri în mai multe locuri interesante pentru fotografie. Plajele de la Myrland și Gimsoya, sau satul Henningsvaer, vor fi doar câteva din destinațiile noastre de pe drum. Seara ajungem în Hamnoy unde vom sta până la finalul turei, cazați la un complex de căsuțe pescărești (rorbu), într-un peisaj spectaculos, la poalele muntelui Ostinden.

 

ZILELE 03-07 - 14-18.03.2018 - LOFOTEN

 

Programul va fi asemănător în fiecare zi și va fi adaptat în funcție de vreme, de prognoza Aurorelor și de oportunitățile ivite. O să ieșim în fiecare dimineață la răsărit în diferite locații, o să continuăm să explorăm locurile pe îndelete și vom fotografia desigur și la apus. Noaptea vom fi merem de veghe pentru a pândi Aurora Boareală. Vom profita la maxim de timpul nostru aici pentru cele mai bune imagini.

Printre locurile pe care le vom vedea se numără plajele Skagsanden, Uttakleiv, Vikten, lacurile și estuarele din Sund și Nusfjord, satele Reine, A sau Hamnoy, fiorduri, peisaje de coastă și multe altele.

 

ZIUA 08 - 19.03.2018 - HAMNOY - HARSTAD

 

Este momentul să ne întoarcem către aeroport, însă ca de obicei vom face multe pauze pentru fotografie pe drum. Pentru cei interesați putem folosi această ultimă zi pentru un tur de wildlife, pentru a descoperi fauna zonei, printre care și orcile și alte specii de balenă. Seara ne cazăm la un complex de căsuțe lângă aeroport.

 

ZIUA 09 - 20.03.2018 - HARSTAD - OSLO - MUNCHEN - BUCUREȘTI

 

Este ziua în care ne întoarcem acasă. Plecăm de dimineață din Harstad și după o escală în Oslo și Munchen, ajungem după amiază în București. 

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori.

Taxa de participare include:


 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Harstad și retur cu Lufthansa și SAS (în cazul în care se modifică prețul avionului sau se schimbă orarul de zbor, pot interveni modificări la tariful de baza, lucru ce se va anunța din timp participanților. Putem rezolva această problema prin rezervarea și cumpărarea biletelor din timp);
 • cazarea la căsuțe tradiționale pescărești în camere cu două și trei paturi;
 • transportul local și combustibilul în limita turelor din program;
 • instruirea și suportul de la photo tour.

 

Taxa nu include:


 • mâncarea pe toată perioada photo tour-ului (avem supermarket în zonă și putem să ne luăm mâncare la comun și să gătim în locația unde suntem cazați) - aproximativ 200 euro;
 • alte cheltuieli personale.

 

TERMENE DE PLATĂ


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata unui avans de 500 euro după înscriere
 • plata finală până la 01 februarie 2018

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută atât către noi, cât și către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare acolo unde este cazul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 30%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.


ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.


TERMENE DE PLATĂ

 

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata unui avans de 500 euro după înscriere
 • plata finală până la 01 februarie 2018

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută atât către noi, cât și către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare acolo unde este cazul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 30%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.


Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la tura foto odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM