workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

14
Dec 2017

In Tara Lapusului

Rohia / Maramures
6
LOCURI
900
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Fotografie de peisaj rural si portret
Traseu
Fara dificultate
Trainer
Dan Dinu

Nimic nu se compară cu Maramureșul atunci când vine vorba de oameni și de ospitalitate. În acest ținut în care satul încă mai rezistă, vom putea să ne mai amintim de vacanțele de la bunici, de cărările prăfuite și de casele  gârbovite, de animalele domestice care cu toate aveau un nume, de mirosul de foc de lemne și de mâncarea gătită pe sobă. Țara Lăpușului este poate cea mai bine conservată zonă din acest punct de vedere, este o zona în care turismul a pătruns mai greu și locurile au rămas aproape neschimbate.Informații importante și utile:


 • taxa include masa și cazarea în camere cu două paturi și baie, pe toată durata workshop-ului
 • locuri de fotografiere cu acces facil și vizitarea mai multor sate cu potențial fotografic
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • grup dedicat pe Facebook, doar pentru cursanți, pentru feedback și discuții cu trainerii PhotoLife

 • trainer și organizator cu experiență de 10 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele, este una teoretică și va fi prezentată în prima seară sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ture foto pe teren de câte o zi, pentru a fotografia peisajul rural interesant al Țării Lăpușului, bisericile de lemn și oamenii deosebit de primitori. Ultima parte este una în care vom putea vizualiza imaginile create și veți putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitățile ivite pe parcursul turelor. Pe lângă toate acestea, vor mai fi bineînțeles discuții despre tehnici de editare a imaginilor și despre arhivarea și indexarea acestora.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul workshop-ului se vor fotografia minunatele biserici de lemn, între care se remarcă cea din Rogoz, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, casele de lemn și peisajul rural, portrete cu oameni deosebiți, dar și activități cotidiene. O ședință aparte în ora albastră o vom aloca Mănăstirii Rohia, iar la Rogoz vom beneficia de bunăvoința preotului pentru o ședință foto mai deosebită. Ne vom bucura împreună de răsărituri de soare din locuri foarte fotogenice, iar cu puțin noroc și de cețurile matinale specifice zonei. Dimineața ne vom dedica în special peisajului rural din puncte de belvedere, iar seara ne vom plimba pe ulițele satului în căutare de portrete și povești.

 

În așteptarea noastră, gazdele de la pensiune ne vor pregăti niște bucate cu totul alese, asezonate bineînțeles cu tradiționala horincă. Totul este fotogenic în acest ținut, iar deschiderea oamenilor în fața camerei este uimitoare. Cine vrea să învețe să fotografieze oameni trebuie să înceapă cu Maramureșul.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada workshop-ului, vă va îndruma din punct de vedere fotografic și va răspunde la toate întrebările voastre legate de zonă. A vizitat aceste locuri de foarte multe ori și vă va crea cât mai multe oportunități fotografice. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj rural și portret documentar, vă va fi utilă pentru a învăța despre metodele de abordare în aceste situații și despre cum puteți să vă creați oportunități, atâta timp cât sunteți atenți la detalii precum lumina și mediul din jur.

 

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Maramureșul este întotdeauna o destinație fotografică de excepție. Indiferent de zonă și de specific, locurile spun multe povești și amintesc de multe legende. Satul se păstrează aici încă destul de bine, chiar dacă influențele se simt aproape la tot pasul. Oamenii sunt primitori și mereu voioși, plini de viață, chiar dacă munca nu este deloc puțină. Maramureșul este și va rămâne probabil în amintirea noastră colectiva ca ultimul bastion al tradiției populare a neamului românesc.


Țara Lăpușului este o regiune aflată în sudul județului Maramureș, delimitată în nord de Munții Lăpușului și Munții Tibleș și formată în cea mai mare parte în bazinul superior al râului Lăpuș. Se învecinează la vest cu Țara Chioarului, iar la nord cu Țara Maramureșului. Principalul oraș este Târgul Lăpuș, acesta fiind și singurul din zona. Orașul este atestat documentar încă din anul 1291.


Țara Lăpușului este una dintre cele patru zone etno-folclorice distincte ale Maramureșului, alături de Țara Maramureșului, Țara Chioarului și Țara Codrului. În același timp, Țara Lăpușului este țara “horii în grumaz”, un cântec strămoșesc și misterios uneori ce exprimă jalea și suferința. Horea, a nu se confunda cu hora, denumirea dansului specific, este cunoscută în acest moment datorită unor artiști populari celebrii precum Grigore Leșe. Un alt specific al zonei este dat mai ales în zilele de toamna de cețurile matinale, de multe ori subțiri și rarefiate, ce acoperă diminețile răcoroase și deschid apetitul oricărui fotograf.


Specific bisericilor de lemn din zona Țării Lăpușului este turnul ce are la baza lui alte patru mici turnulețe, lucru ce mai este întâlnit și la monumentele din Țara Chioarului, dar dispare aproape de tot în zona Țării Maramureșului. Cu siguranță însă, punctul forte al Țării Lăpușului nu sunt neaparat celebrele biserici,  simbolul Maramureșului, ci mai degrabă satele și oamenii.


Fie că aduc acasă iarba proaspăt cosită, fie că trebăluiesc prin curte, ies cu animalele sau cântă un cântec strămoșesc, fie că merg la biserică sau pur și simplu se plimbă pe ulițele satului, oamenii zonei sunt principalele subiecte fotografice pe care le veți găsi. Nicăieri în țară fotografia cu oameni nu este mai ușor de realizat. Aceștia sunt deschiși, primitori și acceptă cu ușurință aparatul de fotografiat. La început încerci să furi niște imagini unui străin, iar în următorul moment te trezești invitat în casă, discutând la un pahar cu un vechi prieten. Toții oamenii au poveștile lor pe care cu siguranță le vor destăinui cu ușurință, iar ceea ce poți învăța sau descoperi din aceste povești uneori pline de dramatismul pe care istoria l-a oferit acestor locuri este de o importanță vitală pentru a înțelege oamenii și locurile.

 

Întâlnirea cu Maramureșul este mereu o aventură plină de inedit, este o expriență pe care fiecare fotograf trebuie să o încerce, mai ales dacă vă place să fotografiați oamenii. Întotdeauna am susținut că fotografia cu oameni se învață mai ușor în Maramureș. Diferit față de alte zone, aici oamenii se deschid în fața camerei, își spun poveștile și te lasă să îi înțelegi.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.


CAZARE ȘI MASĂ

 

Cazarea se face la Pensiunea Maria, aflată în satul Rohia, în camere cu două paturi și baie. Videoproiecțiile și întreaga activitate se vor desfășura într-o sală amenajată în acest scop.

 

Masa se servește la pensiune și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la prânz.


TRANSPORT

 

Principalul oraș al zonei și punctul de acces cel mai important este Târgu Lăpuș, de aici se poate ajunge foarte ușor în Rohia, aflat la aproximativ 10km. În Târgu Lăpuș se poate ajunge dinspre Baia Mare. Dacă veniți dinspre Dej, ajungeți direct în Rohia urmând drumul ce se desprinde din dreptul localității Cășeiu aflată pe DN17 (E58). Pensiunea o puteți găsi aici.

 

Pentru mai multe informații despre cum se poate ajunge la pensiune puteți suna la 0262/387422 sau 0742/021161 (numere de telefon ale gazdelor).

 

Pentru cei ce nu vin cu mașina personală, există mijloace de transport în comun între Baia Mare și Târgu Lăpuș, iar de aici poate veni cineva să vă aducă la pensiune. Vă rugăm să ne comunicați cu ce veniți pentru a găsi o soluție optimă pentru transportul la pensiune.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Obiectivele dedicate portretului pot fi și ele extrem de folositoare. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticlă cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de selectare a imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura de fotografiere necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete de munte pentru deplasarea pe dealurile din zonă și pentru siguranța deplasării. Este bine să mai aveți ceva încălțări de schimb în cazul în care ne vom uda de la zăpadă. Foarte utile vor fi și niște parazăpezi sau pantaloni care au parazăpezi în genul celor de ski sau trekking de iarnă. Foarte necesară este o geacă mai groasă, eventual una umplută cu puf dacă aveți. În principiu în perioada desfășurării workshop-ului temperaturile sunt destul de scăzute, iar dimineața va fi destul de frig. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Mai este necesar un rucsac mic în care să vă transportați o sticlă de apă, o haină și aparatul de fotografiat.

 

PROGRAM ORIENTATIV

 

Joi
16.00    Sosirea și cazarea participanților. Prezentarea activităților.
18.00    Seminar teoretic. Portretul documentar.
20.00    Cina urmată de  proiecții de fotografie și discuții.

 

Vineri
07.30    Sesiune foto la răsărit în satul Rohia.
09.00    Mic dejun.
10.00    Deplasare și sesiune foto în zona satelor Cupșeni și Ungureni.
13.00    Servirea prânzului la pachet sub formă de sandvișuri.
14.00    Sesiune foto în zona satelor Groșii Tibleșului și Suciu de Sus.
18.00    Cină și discuții.


Sâmbătă
07.30    Sesiune foto la răsărit în satul Rogoz.
09.30    Mic dejun la pensiune.
11.00    Sesiune foto în satul Rogoz și la biserica monument Unesco.
13.00    Servirea prânzului la pachet sub formă de sandvișuri.
14.00    Sesiune foto în zona satelor Lăpuș și Băiuț.
16.30    Sesiune foto în ora albastră la Mănăstirea Rohia.
18.00    Cină și discuții.


Duminică
07.00    Mic dejun.
08.00    Selectarea imaginilor. Proiecție cu fotografiile realizate. Discuții și feedback.
13.00    Servirea prânzului. Plecarea.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:


 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretica studiată și diploma de participare);
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu prânzul de duminică).

 

Taxa nu include:


 • transportul până la Rohia;
 • transportul în turele foto ce se va face cu mașinile personale.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate realiza prin mandat poștal numai în contul firmei (aveți nevoie când efectuați plata la poștă de datele firmei) sau prin virament bancar în contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firmă:
SC PHOTOLIFE SRL | str. Muncitorilor nr. 10, bl. B6, sc. A, ap. 16, BRAȘOV 500265
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la workshop cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la workshop, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui workshop. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanți odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Alexandra-Irina Ionescu
In Tara Lapusului, 26 Oct 2013

Ii multumesc lui Dan Dinu pentru acest workshop minunat. Nu mai facusem fotografii de cativa ani, iar Dan mi-a redat increderea in mine si curajul de a iesi iar in lume cu aparatul in mana. Mi-a placut mult faptul ca proful Dan era oricand dispus sa-ti raspunda la intrebari si sa ofere feedback. Si, mai ales, sfaturi profesioniste (pe teren) care m-au ajutat enorm. Cat despre Maramures, cand ajungi in Tara Lapusului, parca intri in alta lume. O lume atat de frumoasa!... Dan, iti multumesc mult pentru acest workshop!

Dan Dinu
In Tara Lapusului, 20 Mai 2013
Cristian STASISIN Chiar daca au fost facute modificari in ultimul moment workshop-ul din Tara Lapusului a fost foarte reusit. Atmosfera a fost degajata, s-a glumit si s-a ras aproape tot timpul dar totusi am luat in serios lucrul pentru care ne-am dus acolo, si anume sa invatam sa facem fotografii mai frumoase. Dan Dinu, un bun organizator, ne-a fost nu numai \"instructor\" de fotografie ci si ghid de turism, cunoscand foarte multe despre satele si oamenii din zona. Gazdele noastre au fost foarte amabili oferindu-ne tot ce aveam nevoie. Pot spune ca am avut ultra all inclusive pentru ca in afara de cazare ne-au dat sa mancam cat am putut iar din partea casei ne-a fost oferita chiar si horinca. S-au facut multe fotografii, unele reusite, altele mai putin, dintre care s-au remarcat cateva foarte bune care au fost selectate pentru concursul de la sfarsit. A fost foarte greu sa fac o alegere dar, ca in orice competitie, nu poate fi dacat un singur castigator. In realitate toti am castigat ceva mult mai important si anume faptul ca am invatat lucruri noi si ne-am facut prieteni cu care impartasim aceeasi pasiune pentru fotografie, pentru frumos.
Dan Dinu
In Tara Lapusului, 20 Mai 2013
Dana CONSTANTINESCU Workshopul din Tara Lapusului a fost absolut grozav, efectiv pentru prima data de cand merg eu la workshopuri nu am nimic, nimic de carcotit: am avut parte de trei sedinte foto la rasarit, am avut parte de ocazii de fotografiat absolut inedite, am fost cazati la o pensiune minunata si am avut niste gazde deosebite. Legat de tine, Dan...esti un adevarat profesionist si sunt foarte bucuroasa ca am avut sansa sa te cunosc. Singurul lucru pe care il regret e ca nu am participat mai devreme la workshopurile organizate de tine.
Dan Dinu
In Tara Lapusului, 20 Mai 2013
Daniela TANTAU Daca ar fi sa-i pun un motto, as alege o replica a ta: \"intotdeauna cand iesi, se intampla ceva! \" Fiindca asa a si fost, am iesit la rasarit, am avut ceata aceea pe care multi o vaneaza, am iesit in sate, am avut oamenii aceia pe care si azi ii pomenesc cu admiratie pentru felul in care isi pastreaza valoarea in suflete. Am avut placinte, festival popular, mesteri, artisti, batrani si copii, parastas, gazde primitoare, colegi haiosi. Sa pot discuta si sa pot auzi vorbindu-se despre fotografie, despre tehnica, despre compozitie, timp de patru zile , a fost un castig imens pentru mine. O multime de lucruri invatate de ici si de colo s-au asezat dintr-o data intr-o ordine fireasca. Sa pot exersa in turele foto a fost iarasi foarte important, trecerea de la peisaj la portret si arhitectura rurala a fost o adevarata provocare. Fiind incepatoare in ale fotografiei si fiind si primul workshop la care am participat partea de feedback a fost cu atat mai valoroasa. Stii ce constat cu placere dupa acest workshop? Ca acum cand ies, intotdeauna se intampla sa fiu mai pretentioasa cand fotografiez! E clar ca trainerul si-a facut datoria, nu?
Dan Dinu
In Tara Lapusului, 20 Mai 2013
Catalin MATASARU Workshopul in Tara Lapusului a fost, pe scurt, un workshop de cinci Dani (chiar daca trei erau Dane). Am petrecut 4 zile exceptionale, cu peisaje frumoase, intilnind oameni primitori si deschisi, savurind faimoasa horinca ori placinte la tigaie, mancand micul dejun pe prispa bisericii, la masa unde aveau loc, cindva, agape si, din cind in cind, facind si citeva poze, unii zicindu-le chiar fotografii :). Au fost 4 zile in care nemaipomenitele gazde de la Pensiunea Maria (doamna Maria si domnul ei, Iov) ne-au suportat intirzierile, asteptindu-ne mereu cu zimbetul pe buze si cu mancarea calda (bineinteles, horinca era deja pe masa, caci acolo ii e locul), au fost 4 zile in care Dan Dinu ne-a raspuns tuturor intrebarilor dindu-ne sfaturi, idei, exemple, a fost primul workshop in care s-au fotografiat toate rasariturile posibile (adica 3), au fost 4 zile in care ne-am inteles excelent si ne-am distrat ca si cind ne-am fi stiut de cind lumea. Au fost 4 zile la sfarsitul carora, la despartire, a trebuit sa ne scormonim buzunarele dupa batiste... :) Nu ratati asa un workshop!
 • In Tara Lapusului

  making of 2011
  Un workshop de fotografie inseamna mai inainte de toate o experienta. Chiar daca am mers de multe ori in Maramures, de fiecare data acesta a reusit sa ma uimeasca. Ajuns pentru a treia oara in Tara Lapusului, in cadrul unui workshop de fotografie, credea..

  In Tara Lapusului

  making of 2010
  Ca de fiecare data, Maramuresul are surprizele lui, iar daca pentru mine Tara Lapusului nu mai era chiar o descoperire noua, pentru participantii la workshop a fost mai mult decat o experienta placuta. Totul a inceput cu niste gazde primitoare din Rohia,..

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM