photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

31
Aug 2018

Safari in Kenya

Masai Mara / Samburu / Lake Nakuru
0
LOCURI
2850
EUR
Inscriere
pana la 01 mai 2018
Durata
10 zile
Tematica
Fotografia wildlife
Trainer
Dan Dinu

Cine nu a visat măcar o dată la explorarea savanelor africane, la întâlnirea cu unele dintre cele mai emblematice animale și la aventurile care ne-au influențat copilăria? A venit vremea să îți faci bagajele pentru o călătorie inedită, în sălbăticia Africii, unde să te poți bucura de un safari fotografic de excepție, pus la punct în detaliu într-unele dintre cele mai spectaculoase zone din Kenya. Te așteptăm să călătorești, să descoperi și să fotografiezi minunata lume a savanei africane împreună cu noi.
Informații importante și utile:


 • avionul (Qatar Airways), transportul local și intrarea în parcurile naționale sunt incluse în preț
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la hotel, lodge, sau corturi luxoase de safari, pe toată durata turei
 • deplasarea și turele fotografice se fac cu mașini speciale sau cu barca
 • două ture de safari pe zi, la răsărit și apus pentru lumina specială din aceste perioade
 • grup restrâns și condiții bune de fotografiere din mașinile speciale de safari sau din barcă
 • ghizi vorbitori de limbă engleză, oferiți de partenerul local cu peste 20 de ani de experiență
 • trainer cu experiență de 11 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plata:


 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 mai 2018;
 • plata finală până la 01 iulie 2018.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Kenya este axat în special pe fotografierea animalelor, chiar dacă o să ne mai concentram un pic atenția și asupra peisajului. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea animalelor, vom putea studia speciile văzute cu ajutorul ghidurilor de specialitate, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul acestui safari, o să putem fotografia majoritatea animalelor simbolice ale Africii, dar și peisajul interesant al savanelor, cu celebrii acacia, peisajele lacustre de la Nakuru sau Naivasha și ineditul peisaj arid din Samburu. În acest ultim parc o să ne axăm pe turmele sălbatice de elefanți și pe animalele din această zonă mai aridă, cum ar fi zebrele, atât specia comună cât și Grevy, mult mai rară. Vom putea vedea și alte animale deosebite, cum ar fi Gerenuk, Kudu sau frumoasa antilopă Oryx. Animalele de pradă sunt și ele prezente, așa că avem șansa să vedem lei, gheparzi și leoparzi, iar dacă avem noroc, sunt șanse mari să întâlnim și câinele sălbatic african, cel mai eficient prădător din lume.

 

În al doilea parc pe care îl vom vizita, Lacul Nakuru, o să ne concentrăm în special pe păsările flamingo, pe rinoceri, atât cel alb cât și cel negru, pe cale de dispariție, pe girafe, în special specia Rotchild, mult mai rară, și pe leoparzi. La Nakuru o să întâlnim și foarte multe specii de păsări de apă, iar la Naivasha, aflat în apropiere, pe lângă aceste păsări o să putem fotografia din barca și hipopotami sau crocodili.

 

În Masai Mara o să facem cunoștință cu adevărata savană africană, aici întâlnindu-ne cu o varietate de gazele și antilope, zebre, girafe, dar și carnivore precum lei, leoparzi, gheparzi, hiene și șacali. Tot aici, pentru că o să ajungem în timpul uneia dintre cele mai spectaculoase migrații din lume, cea a antilopelor Gnu, ce trec din Serengeti, din Tanzania, în Masai Mara, o să putem vedea, dacă avem baftă, cum acestea traversează râul Mara plin de crocodili.

 

Dacă o să avem ocazia sau dacă o să vă doriți, o să putem merge să fotografiem și un sat de Masai sau Samburu, unde să descoperim cultura și tradiția acestor civilizații interesante și exotice.

 

O galerie foto cu animalele pe care le puteți fotografia în această tură, găsiți pe www.dandinu.net/Savanele-Kenyei

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei wildlife și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze animale în Kenya, Uganda, Namibia, parcurile din SUA sau India. După trei ture în Africa, Dan vă poate cu siguranță oferi sfaturi despre speciile pe care le întâlniți sau despre modul de abordare. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Pe toată perioada acestui safari o să beneficiem de experiența de peste 20 ani a partenerilor noștri locali și a unor ghizi africani, ce ne vor ajuta să descoperim cele mai frumoase locuri și cele mai interesante specii.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Denumita capitala safari a lumii, Kenya este o tara a contrastelor in care locuitorii te vor intampina mereu cu zambetul pe buze si cu celebrele cuvinte: "Hakuna Matata", care in traducere ar insemna: "nicio problema". In Kenya exista nu mai putin de 56 de parcuri nationale si rezervatii, ce adapostesc un numar impresionant de animale, printre care unele pe cale de disparitie. Numele tarii vine de la Muntele Kenya, al doilea ca marime din Africa, dupa mult mai celebrul Kilimanjaro, ce constituie granita cu Tanzania.

In Kenya se intalnesc 80 de specii de mamifere mai importante, de la celebrele Big Five (elefant, bivol, rinocer, leu si leopard), la hipopotami, crocodili, o varietate mare de antilope si gazele, zebre, girafe, hiene, sacali etc. Dintre speciile prezente, 32 se afla pe lista animalelor pe cale de disparitie. Pasarile sunt in numar de peste 1000 de specii, iar in Kenya este ceva normal sa poti vedea pana la 100 de specii intr-o singura zi.

 

Parcul national Samburu

 

Aflat la nord de Nairobi, parcul national Samburu formeaza impreuna cu Buffolo Spring o rezervatie deosebit de importanta, mai ales pentru cateva specii protejate ce se gasesc aici din abundenta. Dintre acestea cele mai interesante sunt gerenuk, o specie de gazela cu gatul lung, beisa oryx, una dintre cele mai spectaculoase antilope, adaptata in special solului arid, zebra Grevy si girafa reticulata. Chiar daca in Samburu nu se intalnesc turme impresionante de animale, rezervatia uimeste prin diversitate si prin frumusetea peisajului. Pe langa ierbivorele deja enumerate, se mai pot intalni aici zebre, bivoli, gazele de diverse feluri, facoceri, dar si spectaculoasele kudu sau impala. Elefantii sunt prezenti in numar foarte mare, iar dintre felinele mari se pot intalni aici lei si leoparzi. Parcul este situat intre 800 si 1230 de metrii altitudine.

 

Parcul national Lacul Nakuru

 

Aflat in Valea Marelui Rift, lacul Nakuru este celebru pentru populatia lui de 1,5 milioane de pasari flamingo, ce coloreaza intregul peisaj in roz. Pe langa aceste pasari, multe altele populeaza malul lacului si padurile din jur. Avand o suprafata destul de restransa, parcul are o concentratie foarte mare de animale, printre care unele aflate pe cale de disparitie, cum ar fi rinocerul negru sau girafa Rothschild. In acest parc se pot intalni si rinocerul alb, hipopotamul, leopardul sau specii de maimute si antilope mici in zona de padure. Climatul zonei este cald si umed, chiar daca se afla la 1756m altitudine.

 

Rezervatia nationala Masai Mara

 

Desi ocupa doar 4% din intregul ecosistem Serengeti, aflat in Tanzania, Masai Mare este de fapt o prelungire a acestuia in Kenya si gazduieste unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ce se desfasoara in natura: traversarea raului Mara de catre turmele de antilope Gnu aflate in migratie. Momentele in care ierbivorele traverseaza apele involburate ale raului plin de crocodili, pot fi pline de dramatism si spectacol, oferind uneori emotii puternice. Intre lunile iulie si noiembrie, peste 1,5 milioane de antilope Gnu, ancompaniate de zebre si gazele, trec apele raului Mara pentru a se hrani in aceasta zona fertila. Cu asa o densitate de ierbivore, carnivorele sunt si ele prezente in numar foarte mare, aici existand cea mai mare concentratie de lei din Kenya. Pe langa acestia se mai pot observa gheparzi, leoparzi, hiene si sacali. Pasarile sunt si ele prezente in numar de peste 500, dintre care peste 50 de rapitoare si 6 specii de vulturi.  Parcul are peste 1500km patrati si atinge in unele locuri peste 2000m in altitudine.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de călătorie. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe toată durata safari-ului cazarea și masa sunt asigurate la lodge-uri sau tabere de corturi din parcuri. Aceste unități de cazare nu au aceeași clasificare ca hotelurile din orașe, însă oferă tot confortul necesar turiștilor, fiind construite cu materiale locale și în stil tradițional, însă păstrând facilitățile unui hotel. Fiecare camera are baie proprie, sistem de ventilație și plasă în jurul patului pentru a vă proteja de insecte. Lodge-urile dispun de restaurant, bar și chiar piscină. Varianta mai sălbatică și aventuroasă de cazare este tabăra de corturi. Aceste tabere oferă facilitățile unei camere de hotel având grup sanitar propriu și duș, însă sunt în mijlocul naturii. Unele tabere de corturi sunt considerate de lux și sunt cele mai scumpe variante de cazare din Kenya, peste orice lodge.

 

Nu veți întâlni aer condiționat sau televizor, însă în anumite locații de cazare avem semnal la telefon sau Internet. Câteva zile departe de agitația cotidiană sunt binevenite și vă veți simți extrem de relaxați ascultând seara pe terasă sunetul naturii sau cântecele tradiționale ale localnicilor.

 

Lodge-urile la care vom sta sunt urmatoarele: Samburu Sopa Lodge, Lake Nakuru Lodge, Sentrim Elementaita Lodge, Ashnil Mara Camp.

 

AVION

 

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Compania cu care se zboara este Qatar Airways, iar orarul este cel de mai jos:

 

31.08 - București 12:40 – Doha 17:15 / Doha 18:25 – Nairobi 23:50
08.09 - Nairobi 17:55 – Doha 23:20 / Doha 06:50 – București 11:40 (sosire in 09.09)

 

TRANSPORT

 

Transportul în Kenya, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurată de organizatori. Deplasarea între parcuri și în safari, se va face cu mașini speciale ce pot oferi condiții optime de fotografiat, atât de pe fereastră, cât și de pe acoperișul ce se poate ridica. Mașinile au șase locuri, fiecare la geam pentru a putea fotografia și observa în voie.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless și un teleobiectiv cât mai lung pentru animale (recomandare noastră este un minim de 300mm). Mai sunt necesare un obiectiv superangular și niște filtre (în special polarizare și gradual neutru), dacă vreți să fotografiați peisaj. Alte accesorii utile: acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport.


În privința echipamentului personal, tura de safari necesită un echipament adecvat. În principiu, în perioada desfășurării photo tour-ului este cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperaturile nu depășesc 26-28 de grade, însă dimineața și seara poate fi mai răcoare. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți si o bluză mai călduroasă sau o jachetă subțire. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie  și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele împotriva tânțarilor sunt și ele binevenite. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

ZIUA 01 - 31.08.2018 - BUCUREȘTI – DOHA - NAIROBI

 

Plecare din București spre Doha la ora 12:40. Sosire în Doha la ora 17:15 și escală scurtă până la ora 18:25 când se pleacă spre Nairobi, unde ajungem la 23:50. Ne cazăm peste noapte la hotel.

 

•    Mese incluse: pe avion.

•    Durata aproximativă a călătoriei: București - Doha: 4h 30min; Doha - Nairobi: 5h 30min.


ZIUA 02 - 01.09.2018 - NAIROBI – PARCUL NAȚIONAL SAMBURU

 

După micul dejun de la hotel ne îmbarcăm în mașinile speciale de safari și plecăm către Samburu. Fiecare persoana are acces la geam, iar acoperișul mașinii se ridică pentru a permite pasagerilor să stea în picioare pentru a privi și fotografia. Deplasare spre nordul țării, de-a lungul Marelui Rift African, până în Parcul Național Samburu, unde ajungem în jurul prânzului. După masă o să ne putem bucura de o primă plimbare prin parc pentru a fotografia până la apus. Cazare la Samburu Sopa Lodge.


•    Mese incluse: prânz și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: Nairobi – Samburu: 380 km / 5h 30min.

 

ZIUA 03 - 02.09.2018 - PARCUL NAȚIONAL SAMBURU

 

La răsărit putem merge la o primă tură de safari, după care putem alege un mic dejun la pachet sau ne putem întoarce la lodge. Continuăm explorarea acestui parc, faimos pentru populația de feline mari, gheparzi, lei sau leoparzi. Situat în districtul Frontierei Nordice, parcul este arid, iarba este arsă de soare, iar șansele de a vedea animalele în apropierea râurilor care traversează parcul sunt foarte mari. Ne întoarcem la prânz la lodge, după care putem continua cu a doua tură de safari a zilei. În acest loc putem vizita și rezervația Buffalo Springs, ce formează un sanctuar pentru zebrele Grevy. Putea vedea aici o specie rară de antilopă, Beisa Oryx, struțul somalez și turme de elefanți care se deplasează la sfârșitul zilei spre râu pentru baia de seară. Cina și cazarea la Samburu Sopa Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbari prin parc cu mașina.

 

ZIUA 04 - 03.09.2018 - PARCUL NAȚIONAL SAMBURU – LACUL NAKURU

 

După încă un safari scurt de dimineață și mic dejun, plecăm către Lacul Nakuru. Prânzul îl vom servi pe drum la Thomson Fall Lodge. Sosire după-amiază în Parcul Național Nakuru, unde vom putea vedea cu puțin noroc, cea mai mare populație de păsări flamingo din lume și un mare număr de rinoceri, parcul fiind cel mai mare sanctuar de rinoceri din Kenya. Pe malul lacului se pot întâlni peste 450 de specii de păsări în ambientul lor natural. Safari în interiorul parcului înainte de sosirea la lodge. Cina și cazarea la Lake Nakuru Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: Samburu –  Nakuru: 350 km / 6h 30min.

 

ZIUA 05 - 04.09.2018 - LACUL NAKURU - LACUL NAIVASHA

 

De dimineață mergem la o tură de safari la răsărit, iar mai apoi ne întoarcem pentru mic dejun. Plecăm mai departe către următoarea noastră destinație iar pe drum ne continuăm safari-ul prin parc. Prânzul îl avem la pachet. După amiază ajungem la Lacul Naivasha, unde vom avea o tură de safari din barcă, pentru a fotografia hipopotami, crocodili sau păsări. Cină și cazare o avem la Sentrim Elementaita Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: Nakuru - Naivasha: 75 km / 1h 30min.

 

ZIUA 06 - 05.09.2018 - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA

 

După micul dejun servit devreme, plecăm spre Rezervația Națională Masai Mara, cu o oprire pentru un safari pe jos în sanctuarul de pe Crescent Island pe lacul Naivasha. Avem astfel ocazia să mergem printre animalele de aici, insula fiind sigură și fără prădători. Prânzul o să îl avem la pachet, iar după-amiază o să ajungem în Masai Mara. Această celebră rezervația este situată la granița dintre Kenya și Tanzania și este considerată una dintre cele mai bogate rezervații ca număr de feline. În drum spre cazare ne putem bucura de un safari pentru că ne aflăm chiar în apropierea râului Mara, așa că avem oportunități bune de a vedea animalele venind la apă. Seara ne putem relaxa pe propria verandă cu superbe priveliști către întinsele câmpii ale parcului, iar noaptea putem asculta în voie sunetele savanei. Cină și cazare la Ashnil Mara Camp.

 

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: Naivasha – Masai Mara: 265 km / 5h 30min.


ZILELE 07-08
 - 06-07.09.2018 - MASAI MARA

 

Două zile pline pentru safari în Masai Mara. Putem opta pentru ture mai lungi, cu prânzul la pachet, sau pentru trei reprize de safari, înainte de mic-dejun, după acesta și seara. Putem în aceste zile să alegem să mergem și într-un sat de Masai, unde vom vedea modul tradițional în care trăiește acest trib, în mijlocul savanei africane. Toate mesele sunt servite la restaurantul de la lodge sau la pachet. Cazare la Ashnil Mara Camp.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbări prin parc.

 

ZIUA 09 - 08.09.2018 - MASAI MARA - NAIROBI - DOHA

 

Înainte de micul dejun putem avea o tură scurtă de safari, iar mai apoi plecăm către Nairobi. După un prânz scurt avem transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways, care decolează la ora 17:55 din Nairobi și ajunge la 23:20 în Doha. Noaptea putem alege să o petrecem la un hotel în aeroport, în lounge sau în sălile speciale de așteptare.

 
•    Mese incluse: mic dejun, prânz, cina pe avion.
•    Durata aproximativa a călătoriei Masai Mara - Nairobi: 300 km / 6h; Nairobi - Doha: 5h 30min.


ZIUA 10 - 09.09.2018 - DOHA - BUCUREȘTI

 

Plecare la ora 06:50 din Doha și sosire la 11:40 în București.

 

•    Mese incluse: mic dejun pe avion.

•    Durata aproximativă a călătoriei: Doha - București: 4h 30min.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme, de sfatul ghizilor locali sau de alți factori.

Taxa de participare include:


 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Doha - Nairobi și retur cu Qatar Airways;
 • cazarea și masa la hotel, lodge și tabără de corturi (pe toată șederea în safari,  începând cu micul dejun din ziua sosirii și terminând cu prânzul din ziua plecării);
 • transportul cu mașini de safari pentru toată perioada și combustibilul aferent;
 • apă îmbuteliată pe parcursul călătoriei cu mașina în safari;
 • taxe de intrare în parcurile naționale din Kenya;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.

 

Taxa nu include:


 • viza pentru Kenya de 50 USD/persoana ce se obține online;
 • bacsiș pentru ghidul din safari 8-10 USD/persoana/zi;
 • vaccinurile și medicamentele recomandate pentru vizita în Kenya și asigurarea medicală;
 • plimbarea cu barca pe Lacul Naivasha 25 USD/persoană;
 • plimbarea pe jos în sactuarul Crescent Island 30 USD/persoană
 • alte excursii și activități opționale;
 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • hotel sau lounge în Doha la întoarcere dacă se dorește acest lucru;
 • asigurarea storno a călătoriei.

 

MODALITATEA DE PLATĂ


Prețul acestei ture de safari este calculat pentru un număr de 11 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției partenere pentru plata unui avans de 600 euro din prețul final. Restul de plată se împarte după termenele de mai jos.

 

TERMENE DE PLATĂ


 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 mai 2018;
 • plata finală până la 01 iulie 2018.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:


a) Pentru anulări cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 50%;
b) Pentru anulări în intervalul 16 - 30 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 75 %;
c) Pentru anulări cu mai puțin de 16 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %.


Recomandam încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplacute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la tura foto și costa 1,5% din valoarea totală a excursiei.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Documentele necesare călătoriei:

 

 • pașaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii din călătorie;
 • viza de intrare în Kenya ce se obține online;
 • asigurarea medicală.


Sfaturi medicale:

 

 • FEBRA GALBENA -  vaccinul împotriva febrei galbene este recomandat tuturor celor care călătoresc în Kenya. Este important să aveți cu voi Certificatul Internațional de Vaccinări (cereți acest certificat doctorului după ce veți face vaccinul). Febra galbenă este deja eradicată în zonă, însă doctorii recomandă încă vaccinul împotriva ei. Se numește STAMARIL și costa aproximativ 150-200 lei. Poate fi făcut la centrele medicale private.
 • MALARIA - medicamentele anti-malarie sunt obligatorii pentru toți călătorii în Kenya. Există mai multe tipuri de medicamente anti-malarie. Cereți sfatul unui doctor înainte de cumpărarea medicamentelor. Tratamentul nu se recomandă femeilor însărcinate, iar pe perioada tratamentului femeile nu pot rămâne însărcinate!
 • Apa nu este potabilă în Kenya. Nu beți decât apă îmbuteliată și folosiți apa îmbuteliată și când vă spălați pe dinți.
 • Vaccinurile pentru Hepatita A și B sunt opționale. Mai multe informații despre aceste sfaturi medicale o să primiți înainte de plecare.

 

Alte observații:

 

 • în funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului;
 • agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM