photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

30
Noi 2018

Desertul Iordaniei

Petra / Wadi Rum / Marea Moarta
0
LOCURI
1550
EUR
Inscriere
pana la 15 august 2018
Durata
10 zile
Tematica
Fotografia de peisaj si calatorie
Traseu
Fara dificultate
Trainer
Dan Dinu

Lumea deșertului este fascinantă, cu atât mai mult dacă ne gândim la deșertul arab. Beduinii trăiesc aici de secole și fac din uriașele întinderi de nisip un loc pe care îl numesc casă. Vă invităm la o tură foto în care să descoperim această lume unică, în care să călătorim pe urmele beduinilor și în care să elucidăm misterele săpate în piatra la Petra. Alături de Dan Dinu o să puteți încerca atât fotografia de peisaj și călătorie, cât și fotografia de portret documentar, pentru că subiectele vor fi la tot pasul.Informații importante și utile:


 • avionul, taxele de aeroport, transportul și intrarea la monumentele vizitate sunt incluse în preț
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la hotel și tabără de corturi în deșert
 • deplasarea se face cu microbuz pentru întregul grup, iar în deșert mergem în turele foto în mașini 4x4
 • grup restrâns și condiții optime de fotografiere
 • ghid fotograf local, vorbitor de limbă engleză, pe toata perioada photo tour-ului
 • trainer cu experiență de 11 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plată:


 • plata unui avans de 500 euro la înscriere
 • restul de plată până la 15 august 2018

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Iordania este axat atât pe fotografierea monumentelor de arhitectură specifice de la Petra, dar și pe fotografierea peisajului din deșert sau a oamenilor pe care îi vom întâlni. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta despre anumite aspecte teoretice legate de fotografierea oamenilor, în această cultură complet diferită de a noastră, sau despre abordarea peisajului, și vă veți putea bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul acestei ture foto o să putem fotografia tot ceea ce ține de peisaj, portret documentar și fotografie de călătorie. Iordania abundă de monumente, fie unele foarte vechi, lăsate în urmă de nabateeni, o civilizație arabă străveche, fie cele romane sau cele construite de teutoni pe vremea cruciadelor. La Petra o să putem fotografia timp de două zile cele mai semnificative monumente, printre care celebra Visterie săpată în stâncă la capătul unui canion impresionant, sau Mănăstirea, o construcție inedită aflată într-un punct de belvedere. Pe lângă cele două, o să mai avem în fața camerei morminte și locuințe săpate în stâncă, dar și beduinii și cămilele lor. O experiență aparte în acest loc o vom avea pentru că vom merge la cină la o familie ce locuiește într-o casă săpată în piatră. Vom servi desigur o mâncare tradițională.

 

Wadi Rum este un deșert mai atipic, în care nisipul se combină armonios cu formațiuni inedite de rocă. Vom petrece aici două zile, pentru a avea timp suficient să îl explorăm. Vom pleca dis de dimineață la răsărit și nu vom rata niciun apus de soare în această lume extrem de fotogenică. Ne vom aventura până în inima deșertului în mașini 4x4 pentru a putea descoperi cele mai inedite locuri. Poduri naturale din piatră, roci impresionante, dune cu vegetație specifică, dar și celebrii beduini care străbat aceste locuri, vor fi subiectele noastre. Deși oamenii de aici sunt mai greu de fotografiat, datorită restricțiilor culturale, o să facem tot posibilul să avem în fața camerei și astfel de subiecte. Desigur însă că o să le respectăm cultura și credința, pentru că numai așa o să putem înțelege pe deplin aceste locuri.

 

La Marea Moartă o să ne bucurăm de un pic de relaxare, dar și de un peisaj unic în lume. Suntem la cea mai joasă altitudine de pe suprafața pământului (-430m), așa că trebuie să ne bucurăm pe deplin de acest record unic pe care îl vom atinge. La întoarcerea în Amman o să avem timp să explorăm un pic orașul, cu ale lui construcții ce datează de pe vremea romanilor și cu moscheele ce reflectă cultura arabă.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și călătorie și cunoștințele acumulate în cealaltă tură organizată aici,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre cum se abordează fotografic un astfel de loc, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj, dar nu a dat la o parte nici fotografia documentară sau de călătorie și până acum a mai avut ocazia să fotografieze astfel de subiecte în Namibia, Uganda, Vietnam și Noua Zeelandă. Toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

În acest photo tour o să beneficiem și de experiența ghizilor noștri locali, care ne vor ajuta să descoperim cele mai fotogenice locuri și să avem o experiență cât mai frumoasă. Pe toată perioada o să avem în grup un fotograf local, vorbitor de limbă engleză.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe toată durata photo tour-ului cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori. Cazarea se va face fie la hotel, în Amman, Petra și Marea Moartă, fie la o tabără de beduini în Wadi Rum. Condițiile de cazare în tabăra de corturi sunt bune, există corturi speciale în care vom dormi, un cort mare în care vom mânca și petrece timpul alături de beduini și o baie cu duș (doar apă rece). Este o experiență unică și specifică acestei zone, așa că ne vom bucura la maxim de ea.

 

AVION


Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o să fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm orice fel de surpriză. Zburăm întotdeauna cu o companie de linie (Tarom în acest caz), pentru a evita neplăcerile cauzate de anulările companiilor low-cost și de problemele cauzate la transportul în cabină a bagajelor foto, de obicei mai grele și mai voluminoase decât cele acceptate.

 

TRANSPORT

 

Transportul în Iordania, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurat de organizatori. Deplasarea între locații se va face cu un microbuz, iar turele foto în deșert vor fi făcute cu mașini 4x4.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR, un obiectiv superangular pentru peisaj și un teleobiectiv sau obiectiv dedicat pentru portret. Cei care au însă mai multe obiective pot să le aducă, pentru că zona permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Putem discuta mai multe despre echipamentul foto după înscriere. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru, acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport. Nu uitați și de stocarea imaginilor, așa că fie vă luați mai multe carduri, fie un laptop sau un HDD portabil pentru stocare.

În privința echipamentului personal, tura necesita un echipament adecvat. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului nu este foarte frig, însă dimineața și noaptea în deșert poate fi destul de răcoare. Alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre, dar fiți pregătiți și cu ceva mai călduros. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară sunt și ele binevenite. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

ZIUA 01 - 29.11.2018 - BUCUREȘTI – AMMAN

 

Seara ne întâlnim la București pentru a zbura cu un avion de noapte ce pleacă la ora 00:30 în 30.11. Sosire în Amman la ora 03:10. Cazare peste noapte la un hotel în Amman (Mena Tysh Hotel).

 

•    Regim mese: în avion.
•    Durata călătoriei: București - Amman 2h 40min.

 

ZIUA 02 - 30.11.2018 - AMMAN

 

După puțin mai mult timp de odihnă, după amiază mergem să facem un tur foto al orașului Amman. Cazare peste noapte la hotel (Mena Tysh Hotel).

 

•    Regim mese: mic-dejun și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare prin Amman.


ZIUA 03 - 01.12.2018 - AMMAN - PETRA

 

După mic-dejun ne îmbarcăm pentru călătoria noastră, iar destinația finală este Little Petra, un loc mai puțin cunoscut însă foarte spectaculos. Un labirint de stânci, cu scări și morminte săpate în rocă, numai bun de explorat. Peste noapte ne cazăm la un hotel din Petra (Edom Hotel).

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata călătoriei: Amman - Petra 250 km / 3h.

 

ZIUA 04 & 05 - 02-03.12.2018 - PETRA

 

După un mic dejun servit devreme, mergem pentru o primă vizită la Petra. Deși cu toții am văzut imagini cu acest sit arheologic unic în lume, cel mai adesea am văzut Visteria, aflată la capătul unui canion sinuos denumit al-Siq. Pe lângă acest loc emblematic mai sunt foarte multe altele de descoperit și de explorat. Construit de nabateeni în urmă cu 2000 de ani, situl arheologic este unul uimitor, plin de lăcașe de cult, morminte sau locuițe săpate adânc în gresia muntelui. După prânz o să mergem să descoperim Mănăstirea, o altă zonă emblematică pentru acest loc, unde o să așteptăm un apus de soare. Drumul până sus este format din foarte multe trepte, iar noi îl vom face călare pe măgari. Cina o să o servim alături de o familie locală, într-o casă săpată în stâncă. O să avem astfel ocazia să relaționăm cu oamenii locului pentru a-i înțelege mai bine. A doua zi continuăm vizita la Petra pentru și mai multe imagini în acest loc minunat. 

A doua zi mergem din nou la Petra de dimineață pentru a explora și mai mult acest sit arheologic, iar seara avem un program special denumit Petra by night, când vom putea fotografia monumentele luminate de mii de lumânări. Cazarea peste noapte o avem tot la hotel în Petra (Edom Hotel).

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare prin siturile arheologice.

 

ZIUA 06 - 04.12.2018 - PETRA - WADI RUM

 

După un răsărit dintr-un punct de belvedere și după micul dejun, o să ne începem călătoria către deșert, unde o să ajungem la o tabără de corturi, ce ne va fi casă pentru două zile. După prânz vom începe să explorăm împrejurimile, iar seara vom fotografia beduinii și cămilele lor în apus de soare. După această experiență ne putem întoarce în tabără la timp pentru cină. Noaptea, dacă este senin, putem să încercăm și ceva imagini cu cerul înstelat. Cazarea o facem la o tabără de corturi (Memories Aicha Luxury Camp).

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: Petra - Wadi Rum 120km / 2h.


ZIUA 07 - 05.12.2018 - WADI RUM

 

De dimineață ne vom bucura de un răsărit de soare în apropiere de tabără, iar după mic dejun vom pleca împreună cu ghizii noștri într-o plimbare de câteva ore pentru a descoperi alte peisaje inedite de aici. O să ne urcăm pe dune, o să străbatem canioane înguste, o să vedem arcade interesante și o să ne bucurăm de puțina viață existentă în astfel de locuri. După apus revenim în tabără pentru o ultimă noapte (Memories Aicha Luxury Camp).

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz la pachet și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare cu mașina prin deșert 6h.

 

ZIUA 08 - 06.12.2018 - WADI RUM - MAREA MOARTĂ

 

După un ultim răsărit de soare și mic dejun, plecăm către Marea Moartă, locul aflat la cea mai joasă altitudine de pe suprafața terestră a planetei noastre, -430m. Peisajul de aici este unul interesant și avem ocazia să fotografiem apusul cu un prim plan inedit format din cristale de sare. Cazarea o avem la un hotel din zonă (Dead Sea Spa Hotel).


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei Wadi Rum - Marea Moartă: 300 km / 4h.

 

ZIUA 09 - 07.12.2018 - MAREA MOARTĂ

 

După răsărit și mic dejun, pornim în explorarea acestui loc, pentru a găsi și alte subiecte interesante de fotografiat. Apusul ne va găsi tot pe țărmul mării, iar seara o vom petrece tot la hotel (Dead Sea Spa Hotel). .


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare cu mașina prin zonă 6h.

 

ZIUA 10 - 08.12.2018 - MAREA MOARTĂ - JERASH - AMMAN

 

După un ultim răsărit de soare și mic dejun, plecăm către Amman. Mai facem o scurtă oprire și în Jerash, unde facem un tur panoramic al orașului. Cina o avem la un restaurant local, după care ne îndreptăm către aeroport pentru zborul către casă.


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei Marea Moartă - Amman: 100 km / 1h 30min.


ZIUA 11 - 09.12.2018 - AMMAN - BUCUREȘTI

 

Avionul nostru de întoarcere către casă pleacă la 03:55 din Amman și ajunge în București la 06:40.


•    Regim mese: în avion.
•    Durata călătoriei: Amman - București 2h 40min.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori.

Taxa de participare include:


 • biletul de avion București - Amman și retur, toate taxele de aeroport și taxa de bagaj pentru aceste zboruri;
 • taxele de viză;
 • cazarea și masa la hotel și tabăra de corturi (după cum sunt specificate în program);
 • mese speciale, cină cu o familie de localnici la Petra;
 • transportul cu microbuzul și mașini 4x4 în deșert, pentru toata perioada și combustibilul aferent;
 • taxe de intrare la toate monumentele specificate în program;
 • transport pe măgari la Petra;
 • ture în deșert cu mașini 4x4 și închiriere beduini și cămile pentru fotografie;
 • ghid fotograf vorbitor de limbă engleză și ghizi locali în deșert;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.

 

Taxa nu include:


 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • bacșișul pentru ghizi și șofer;
 • intrarea la Petra by night (disponibilă în funcție de vreme);
 • tur în orașul Amman (opțional);
 • taxe de fotografiere pentru diferite obiective, dacă este cazul;
 • asigurarea medicală obligatorie și asigurarea storno opțională a călătoriei.


MODALITATEA DE PLATĂ


Prețul acestei ture foto este calculat pentru un minim de 10 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției partenere pentru plata unui avans de 500 euro din prețul final. Restul de plată se împarte dupa termenele de mai jos.

 

TERMENE DE PLATA


 • plata unui avans de 500 euro la înscriere;
 • restul de plată până la 15 august 2018.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:

 

În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 %  
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.


Recomandăm încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplăcute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la excursie și costă 1,5% din valoarea totală.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM