MAKING OF

SERVICII


Wildlife in Delta Dunarii
making of 2010

Ideea unui workshop foto in Delta Dunarii, a venit mai ales datorita insistentelor unor fosti participanti la cursuri sau workshop-uri mai vechi. De aici si pana la cele doua sesiuni desfasurate nu a fost decat un singur pas, organizatoric bineinteles. Desi vremea din tara a fost foarte capricioasa, cei 16 participanti, cate 8 in fiecare serie, au avut parte de un timp numai bun pentru fotografie. Vreme furtunoasa, cu lumina calda filtrata printre nori, numai buna pentru peisaj, lumina difuza pe timpul zilei, pentru pasari, dar si vreme insorita si calda pentru plimbare.

 

Pasarile au fost si ele prezente, si nu oricum, ci in penaj special de primavara. Am intalnit lebede timide, chire prietenoase, tiganusi, lopatari, multe rate si corcodei, dar si numerosi pelicani. Desi programul a fost unul destul de matinal, cu plecari de la ora cinci, pentru a prinde primele raze de lumina pe lacurile Deltei, participantii nu s-au plans si au rezistat pana tarziu in noapte, pentru a primi feedback, pentru a viziona proiectii si pentru a socializa. Deasemenea le-a fost testata rabdarea in timide incercari de panda, care insa datorita celor nerabdatori nu au fost tocmai prolifice, insa au reusit sa deschida apetitul unora pentru incercari ulterioare.

 

Nu trebuie sa uitam sa amintim ca o parte din succesul celor doua workshop-uri se datoreaza partenerilor nostri implicati in acest proiect si ghidului nostru Iliuta Goean care si de aceasta data s-a demonstrat a fi un foarte bun cunoscator al Deltei si un om pe care te poti baza in astfel de aventuri. Gazdele noastre de la pensiunea Casa dintre Salcii, au fost si ele pe masura asteptarilor, primitoare si binevoitoare, mesele au fost adevarate festinuri si asa cum era de asteptat cu mult, mult peste. Vedeta culinara a fost delicioasa scrumbie la gratar, si asta mai ales pentru ca eram in plin sezon de pescuit la scrumbie si in prohibitie pentru alte specii. Nu trebuie sa uitam insa nici de deserturile delicioase de la mic dejun sau cina.

 

Una peste alta experienta workshop-urilor din Delta a fost una foarte placuta, participantii au plecat incantati de cele intamplate si cu siguranta cu o pofta de a se mai intoarce, pentru ca Delta nu te lasa sa o uiti prea usor. Le multumesc celor care au participat si ii astept si la alte aventuri de acest gen impreuna cu PHOTOLIFE. Nu in ultimul rand le mai felicit o data pe castigatoarele concursului, Silvia Dinu si Florentina Tilvic, pentru frumoasele imagini realizate.

 

Toate bune si ne auzim curand cu alte noutati.ALTE ARTICOLE

TESTIMONIAL

Liviu Dragomir
Portretul fine-art - workshop foto
Atmosfera placuta, oameni pasionati. Luiza si Tatiana au impartasit cu pasiune din cunostintele lor si au explicat in detaliu cum sa pornesti de la un concept, o idee si sa ajungi la o fotografie perfecta, lumina, compozitie, culoare, mesaj, senzatie ... frumos. Sesiunile foto gandite pentru a aplica si aprofunda elementele teoretice, iar analiza fotografiilor si feedbackul a fost foarte util si candid :-) ... indiferent ce spun unii si altii ;-). Am aflat lucruri noi, am fotografiat, ne-am simtit bine, exact asa cum trebuie atunci cand iti urmaresti pasiunea.

PARTENERI

SUSTINEM