STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Romania Salbatica
expeditie fotografica in ariile protejate

Ziua de 11 august va marca începutul expediției fotografice „România sălbatică„, un proiect inițiat de fotograful Dan Dinu, în parteneriat cu WWF (World Wide Fund for Nature). Timp de aproape doi ani, cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale vor fi surprinse în imagini menite să constituie o colecție publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.

Primele destinații ale expediției vor fi Parcul Național Munții Rodnei, Parcul Național Semenic–Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și Parcul  Național Domogled-Valea Cernei, care se vor afla în obiectiv pe parcursul lunilor august și septembrie. Urmează, până la finalul anului 2010, Parcul Național Retezat, Parcul Național Defileul Jiului, Parcul Național Ceahlău și Parcul Național Piatra Craiului.

 „În prima etapă, fiecare administraţie de parc este consultată în legătură cu cele mai importante locuri şi specii care fac respectiva arie protejată deosebită şi care ar trebui fotografiate. Planul fiecărei deplasări se decide în strânsă colaborare cu echipa parcului şi apreciez tot suportul pe care l-am primit până acum din partea lor”, a declarat Dan Dinu, inițiatorul expediției.

În faza inițială a proiectului imaginile realizate vor fi postate pe site-ul www.dandinu.net, principala platformă de comunicare a proiectului, urmând ca, pe parcurs, să fie creat un site al proiectului, care va stoca, la final, întreaga colecție de fotografii.

Expediția va continua până în luna mai 2012, vizând toate cele 28 de parcuri naționale, naturale și geoparcuri din România, iar în viitor se dorește o continuare a proiectului, prin realizarea unei bănci de imagini din ariile protejate din afara parcurilor, multe dintre ele mai puțin cunoscute publicului, mai ales în afara țării.

 „Nu cred că mulţi profesionişti valorifică la maximum potenţialul tuturor ariilor protejate. Există locuri deosebite şi în zone mai puţin celebre şi sunt sigur că mulţi fotografi, români şi străini, vor dori să viziteze aceste arii protejate, după aceste acţiuni de promovare”, a adăugat Dan Dinu.

„Acest proiect va scoate la lumină diversitatea si bogăția naturii pe care o avem, lucrurile valoroase pe care echipele parcurilor naționale și naturale încearcă să le protejeze cu atât de puține resurse și cu atât de puțină recunoaștere. Sprijinirea acestor zone ar trebui să stea în spatele noului brand turistic al României, pentru ca acesta să aibă un conținut real și să fie sustenabil pe termen lung.” a declarat Luminița Tănasie, director de program al WWF în România.

Imaginile obținute în cadrul expediției vor putea fi utilizate de către administrațiile parcurilor din România în materialele de comunicare (website-uri, publicații), ceea ce va crea, prin nivelul calitativ ridicat al imaginilor, un plus de valoare în componenta de promovare și de atragere a vizitatorilor.

Publicul larg va putea admira frumusețea zonelor fotografiate în cadrul proiectului “România sălbatică”, atât pe Internet, cât și în cadrul unei expoziții ce va fi organizată anul viitor.  De altfel, WWF a organizat, în luna mai, o expoziție de stradă cu imagini din toate cele 28 de parcuri naționale, naturale și geoparcuri din România, dar și din Delta Dunării, Rezervație a Biosferei. Intitulată „ia mulți ani!”, expoziția a fost realizată cu sprijinul acordat de Dan Dinu și de partenerii media Photolife și Terra Magazin și a constat în panouri fotografice de 1 metru pe 1,5 metri, expuse în parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală.

Proiectul “România sălbatică” beneficiază de susținerea: Nikon România, Photosetup, Gitzo, Manfrotto, Kata, F64 și Photolife. Parteneri media: Alpinet și Foto-magazin.ro. Proiectul este implementat cu sprijinul RNP Romsilva.


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Photo tour - 30 Noi 2018
Curs foto - 14 Ian 2019

PARTENERI

SUSTINEM