STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Kenya
expozitie de fotografie la Brasov

Intre 08-30 aprilie, Photolife si Explore Travel au placerea sa va invite la Libraria Okian din Brasov, pentru a vedea o expozitie inedita de fotografie dedicata animalelor, peisajelor si oamenilor din savana africana. Aceasta expozitie este rezultatul primului safari fotografic realizat exclusiv din Romania si organizat prin efortul comun al agentiei Explore Travel, al fotografului Dan Dinu si al ghizilor parteneri din Kenya. Pe toata perioada acestui safari au fost vizitate poate unele dintre cele mai faimoase rezervatii si parcuri nationale: Amboseli, Lacul Nakuru si bineinteles Masai Mara. Prin fata camerei celor care au participat au trecut cele mai emblematice animale ale Africii, elefanti, zebre, lei, leoparzi, gheparzi si numeroase gazele si antilope, insa si unele dintre cele mai rare si periclitate specii, cum ar fi rinocerul negru sau girafa Rothschild. O intalnire fotografica cu aceste faimoase animale, dar si cu celebrii maasai, va asteapta la expozitie.

Cei sase fotografii care expun sunt
: Adrian Radulescu, Cristian Goga, Cristian Ilea, Costas Dumitrescu, Dan Dinu si Laurent Lefevre.

În cadrul vernisajului din 08 aprilie ora 17:00, o sa puteti sa ii cunoasteti pe autori, o sa puteti vedea imagini inedite din safari si o sa puteti sa aflati mai multe despre turele viitoare. “Multe dintre imaginile realizate în Africa, în acest prim safari, au fost foarte apreciate de către comunitatea fotografilor de la noi, și asta pentru că veneam cu un subiect nou, inedit. Acest lucru m-a determinat să mă gândesc serios la organizarea acestei expoziții. Menirea noastră ca și fotografi, este să arătăm și altora ceea ce vedem, ceea ce surprindem cu aparatul foto. Până la urma urmei, noi nu suntem decât un alt fel de exploratori ai epocii noastre.“, ne spune Dan Dinu, coordonatorul safari-ului din Kenya.

Dupa succesul acestui prim safari, venim in intampinarea celor interesati cu doua ture noi in toamna acestui an. Prima tura de safari este tot in Kenya, unde vom avea din nou o adevarata experienta africana, iar a doua va fi in Uganda, unde o sa ne bucuram de diversitatea acestei tari dar si de un trekking inedit in cautarea cimpanzeilor. Toate informatiile necesare le gasiti aici http://photolife.ro/ro/detalii/photo-tour Pentru a intelege ce inseamna un safari in Africa din punct de vedere al experientei personale, iata ce ne spune Cristian Goga, unul dintre participantii de anul trecut: “Varietatea de specii din Africa este greu de imaginat pentru europeanul aflat la prima călătorie în acest loc. În prima zi, impactul pe care fauna africană l-a avut asupra mea a fost atât de mare, încât am fotografiat timp de 9 ore. În acest interval am avut în fața camerei 96 de subiecte, în medie un subiect de fotografiat la fiecare 5 minute. Când am ajuns acasă am exprimat în cifre rezultatele călătoriei. Am reușit să fotografiez 66 de specii de păsări, ceea ce înseamnă că în 6 zile am fotografiat circa 42% din numărul de specii de păsări pe care le-am fotografiat în România în 5 ani. Cu toate acestea, ceea ce am reușit să fotografiez reprezintă cam 6% din cele 1089 de specii de păsări din Kenya. În ce priveşte mamiferele, tot în acest interval, am reușit să fotografiez 25 de specii reprezentând aproximativ 2% din cele 1150 de pe tot continentul. Sunt convins că trebuie să mă reîntorc în Africa.“

VERNISAJ – 08 aprilie ora 17:00
EXPOZITIE – 08-30 aprilie 2014 (program vizitare librarie L-V: 10-18, S: 09-13, D: inchis)

Organizatori: Explore Travel, Photolife și Libraria Okian Brasov
Parteneri expozitie: Qatar Airways, Nikon si HP

Va asteptam!


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 23 Mai 2019
Photo tour - 24 Ian 2020

PARTENERI

SUSTINEM