STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Surprinde natura Brasovului
expozitie de fotografie

Propark Fundaţia pentru Arii Protejate în colaborare cu Photolife, a organizat în perioada 28 aprilie - 13 mai 2015, concursul de fotografie cu imagini surprinse în ariile protejate din Judeţul Braşov. Cele mai bune imagini, alese de juriul format din fotografii Dan Dinu şi Horia Bogdan, vor fi expuse pe aleea din curtea Facultăţii de Silvicultură, lângă Poarta Şchei, în perioada 01 - 07 iunie 2015.

 

Brașovenii sunt invitați să afle mai multe despre ariile protejate din județ, cu ocazia Săptămânii Ariilor Protejate, din 1-7 iunie 2015. Propark-Fundația pentru Arii Protejate v-a pregătit 5 întâlniri publice, o expoziţie de fotografie și o competiție sportivă, Propark Adventure, care au ca idee principală cunoașterea și protejarea naturii.
 
Cele cinci evenimente, ce se vor desfășura în diferite locuri din oraș, sunt organizate în cadrul proiectului ”Descoperă Natura din judeţul Braşov!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, și abordează mai multe teme din viața cotidiană: alimentație, ecoturism, urși, tăierile de pădure, existența ariilor protejate.
 
Competiția inovativă, Propark Adventure completează programul de evenimente, printr-un concurs de tip adventure, în perioada 4-7 iunie 2015. (www.propark-adventure.ro)
 
Programul evenimentelor din Săptămâna Ariilor Protejate:
 
Expoziţie de fotografie organizată în urma concursului "Surprinde Natura Braşovului"
http://propark.ro/ro/galerii-foto/surprinde-natura-brasovului-293.html
 
Eşti ceea ce mănânci.
Marţi 02.06.2015, ora 18:00, Ceainăria Open Heart
Ben Mehedin, Fundatia Adept Transilvania
 
În graba cu care circulăm prin lume timpul acordat hranei se diminuează pe zi ce trece. Este important să aprofundăm cunoștințele despre hrană, căci indiferent dacă ne identificăm cu trupul fizic, ne considerăm indivizi într-o comunitate sau dacă ne percepem ca ființe spirituale, ceea ce mâncăm face parte din noi, se manifestă într-un fel anume și ne leagă de natură. Pentru că ceea ce îngurgităm vine din natură și ce eliminăm se-ntoarce în natură... Alegerile noastre afectează mediul în care trăim și într-o oarecare măsură ne afectează și pe noi!
Dacă doriți să aflați mai multe, poftiți la ... prezentare!
 
Ecoturism - moft sau necesitate?
Miercuri 03.06.2015, ora 18:00, Librăria Okian
Andrei Blumer, Asociaţia de Ecoturism din România
 
De ce lent şi nu rapid când e vorba de vacanţe şi timp liber? De ce servicii locale şi produse locale când suntem în vacanţă? De ce la vâsle, la pedale sau pe jos? De ce să stăm de vorbă cu localnicii? De ce să întelegem şi să simţim natura locului în care călătorim? De ce a calatori responsabil are acum sens în economia actuală?
 
Tăierea pădurilor. O problemă pentru toţi.
Joi 04.06.2015, ora 19:30, Casa Baiulescu
Tiberiu Chiricheş, Propark Fundaţia pentru Arii Protejate
 
Cu toții apreciem materialele naturale, mai ales lemnul. Dar totodată ne deranjeză oridecâteori vedem păduri tăiate. Cum scăpam de dilema aceasta?
Am vrea să păstram măcar o parte din păduri neatinse. Dar din nefericire şi acelea ajung până la urmă să fie tăiate. Ne încercă un sentiment de mare frustrare, și asta pe bună dreptate. Sociatatea civilă românească începe să-și arate forța. Simţim ca putem schimba ceva. Ce ne dorim noi prin acestă miniconferiță este să ajutăm opinia publică să-și clarifice unele aspecte privind managementul pădurilor și să-și îndrepte forța schimbătoare spre adevăratele probleme create de tăierile pădurilor.
 
Ceai cu ursul. Sau ce ai cu ursul?
Joi 04.06.2015, Ora 18:00, Tipografia.
Ovidiu Ionescu, Universitatea Transilvania Braşov
 
Totul despre urşi.
 
​Avem nevoie de Arii Protejate?
Vineri 05.06.2015, ora 19:00, Cinemateca Patria.
Erika Stanciu şi Alina Ioniţă, Propark Fundaţia pentru Arii Protejate
 
Aproape un sfert din ţara noastră este inclusă în arii protejate de diferite tipuri. Probabil vă întrebaţi:
    - ce inseamna aceasta, restrictionarea activităţilor pe suprafeţe întinse?
    - sunt zone de interes în principal pentru cercetători şi turişti?
    - cine beneficiază de pe urma acestor arii cu regim special de management?

Vom încerca să răspundem la aceste întrebări şi, dacă timpul ne permite, să discutăm despre modul în care vă puteţi implica în mod activ în cele ce se întâmplă în parcurile naţionale şi naturale din judeţ şi din apropiere, în rezervaţiile naturale şi siturile Natura 2000.
 
Întâlnirea va fi urmată de filmul Aferim (peliculă realizată şi în Parcul Naţional Munţii Măcinului).

Va asteptam!


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 23 Mai 2019
Photo tour - 24 Ian 2020

PARTENERI

SUSTINEM