STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


APA
expozitie Forona in Piata Sfatului

Forona - Organizația Fotografilor de Natură din România vă invită la o nouă expoziție în aer liber, desfășurată în cadrul Alpin Film Festival. Din 28 februarie și până pe 13 martie puteți descoperi, în Piața Sfatului din Brașov, povestea apei, imaginată de 14 fotografi de natură. Lichidul ce stă la baza vieții este prezentat în cadrul expoziției în toate formele lui, de la mări și oceane la râuri și cascade, de la delicați fulgi de nea și până la puternici ghețari, expozanții oferind și o incursiune în lumea viețuitoarelor care depind de zonele umede ale planetei. Vă propunem o călătorie pe cinci continente, în încercarea de a înțelege importanța apei și valoarea incontestabilă pe care acest lichid uimitor o are în susținerea vieții.

 

„Pură și simplă, apa este un miracol. Alcătuită din două gaze, care fiecare în parte ar atinge starea lichidă la temperaturi comparabile cu gerul cosmic, apa nu ar trebuit să scalde Pământul. Și totuși, iată că apa a învăluit planeta în scutece unduitoare, când calde, când răcoroase. De sub ele s-a auzit primul gângurit al moleculelor complexe și au orăcăit pruncii vieții scăldați în cristelnița primordială. Trăim pe Planeta Albastră, o planetă a oceanelor, a cascadelor și ploilor, a ghețarilor, a norilor cumulus. Priviți alte corpuri cerești și veți recunoaște: Pământul este cea mai frumoasă planetă, dacă îl vedem din spațiu. Căci dacă ne apropiem, începem să vedem și griurile, cafeniul, negrul. Ploile spală terenuri răvășite și defrișate, conductele orașelor urinează în mare, din rezervoare și epave se scurge țițeiul, iar miliarde de PET-uri sunt purtate de vânt pe întinsul mărilor. Salvarea apelor este o urgență maximă. Oamenii de știință, oceanografii, ecologiștii, au misiunea de a trage semnalul de alarmă. Fotografii nu stau cu mâinile în sân. Ne reamintesc, iată, ce comori cristaline și susurătoare mai avem, și cât de fragile sunt. Altfel, lacrimile noaste nu vor mai fi decât din benzină, iar leagănul vieții se va transforma în giulgiul ei.”  Cristian Lascu

 

Fotografii care expun sunt: Alexandru Preoteasa, Simon Bela Attila, Costas Dumitrescu, Dorin Bofan, Dan Dinu, Florentina Tîlvîc, Helmut Ignat, Horia Bogdan, Remus Munteanu, Șerban Sîmbotelecan, Theodor Alexandru Dinulescu, Vlad Popescu, Zoltán Nagy și Zsolt Andras Szabo.

 

Expoziția este constituită din 40 de imagini de mari dimensiuni (100x70 cm), montate pe panouri speciale, iluminate noaptea.

 

Expoziție: 28 februarie - 13 martie 2018

Venisaj: 28 februarie ora 17:00

Locație: Piața Sfatului, Brașov

 

Sponsor: Nikon

Parteneri: Primăria Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Agenția Metropolitană Brașov. 

 

Mai multe informații despre Forona găsiți pe www.forona.ro

Mai multe despre Alpin Film Festival și programul din acest an găsiți pe www.alpinfilmfestival.ro 


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Photo tour - 30 Noi 2018
Curs foto - 14 Ian 2019

PARTENERI

SUSTINEM